maanantai 30. marraskuuta 2015

Stockholm trip: Food pic heavy☆

Risteilykuvia edessä, parashan otsikko olisi ollut jokin "Ruokakuvia höystettynä muutamalla matkakuvalla". Minkäs sille voi että ruoat ja juomat ovat niitä helpoimpia kuvattavia, aina kun reissuun lähtee. Elikäs siis, poikaystäväni oli jokunen aika sitten varaillut meille risteilyn harjoitteluni päättymisen päälle, että pystyimme lähtemään reissuun sopivasti maanantaina ja palaamaan keskiviikkona. Olihan se aikamoista, että luennolta suoraan satamaan ja satamasta suoraan virkamiesruotsintunnille. Päätin että nyt kun matkaan lähdetään, aion puhua Ruotsissa ruotsia, jotta saan harjoitusta. No eihän siitä tullut mitään sillä jäädyin täysin, kuten aina kieliä puhuttaessa käy.



Meillä oli commadore-luokan hytti, josta saimme keulapaikan, jossa oli kiva ikkuna suoraan eteenpäin. Se oli tosiaankin mukava yksityiskohta, sillä mitäpä me marraskuussa olisimme parvekkeellisella hytillä tehneet. Hytissä oli hedelmiä, limsaa ja skumppaa odottamassa kun saavuimme. On se kyllä käsittämätöntä miten meiltä tuo levittäytyminen onnistuu, sillä eihän siinä ollut aikaa kuin kaksi yötä, ja hytti näytti siltä kuin siellä olisi asuttu pidempäänkin. Tavaraahan ei meillä ollut edes matkassa juuri mitään. No anyways, ohjelmassa oli meillä Bon Vivant- ravintolassa ruokailu, jota varten laittauduin sitten.





Syötiin ihan pitkän kaavan mukaan. Oli ihan hyvää ja kauheassa ähkyssä sai taas poistua. Pakko vielä kommentoida tuota jälkkäriä, vaikken mikään kokki/ravintola-alan asiantuntija olekaan, niin oli vähän hassusti aseteltu yksi pienenpieni siivu juustoa ja pari pähkinää sekä vadelmaa ison tumman lautasen yläreunaan, jolloin annos näytti todella hassulta :'D Makuunhan tämä ei vaikuttanut mutta koomisen näköinen annos oli. Jälkiruoat eivät oikein hinta-laatu-määrä - suhteeltaan ollut kovin kummallisia.
Syömisten jälkeen suunnattiin kaupoille. Ostin tällä reissulla yhden ison jutun, joka saa oman postauksensa pian. Ostin myös edellisen postauksen Victorias Secretin jutut sekä Haisuli-muumimukin ja kaksi muumilakanaa. Ostettiin myös erästä erittäin herkullista skumppaa hyttiin sekä myös kotiin viemisiksi.  
Commadore-hyttiin sisältyy aamiainen molempina aamuina Bon Vivantissa. Aamiainen ei ole perus buffet, vaan ruoka-annokset tilataan ja pöytään tuodaan erilaisia leikkeleitä sekä leipiä. Minulle tilattiin kalalautanen, sillä perus leikkelelautasella ei hirmuisesti minulle passaavaa syötävää ollut. Rakastan noita smoothieita ja mehuja, sekä macaronseja! Nyt on ollut oikea juhlakuukausi minulle, kun olen saanut natustella macaronseja kerran jos toisenkin. Pakko varmaan taas raivata tie S-markettiin ja ostaa macaronsintekopakkaus, tai vaihtoehtoisesti heittäytyä höveliksi ja mennä ostamaan Stockmannilta macaron-pakkaus, joita olen ihastellut joka ikinen kerta kun Stockmannilla on tullut käytyä.
Päivä Tukholmassa sujui mukavasti. Mitään ostettavaa meillä ei ollut enää maissa, joten kierreltiin ja ihmeteltiin. Käytiin Victorias Secretillä myös maissa, mutta yli-innokas myyjä ajoi meidät pois. On kivaa kun myyjät tekee olon tervetulleeksi, mutta "ostaostaosta"-tyrkytys ajaa ainakin meikän ja kauas! Lähinnä tuli käveltyä ympäriinsä ja ihasteltua maisemia. Tällä kertaa onneksemme teekauppa oli auki, joka viimereissullamme oli kiinni. Ostin heti 200 grammaa mansikkashampanjateetä, joten nyt sitä pitäisi sitten olla vähäksi aikaa varastossa! Suosittelen Testugania kaikille, kassista näättekin putiikin osoitteen jos haluatte vierailla. 
Ilta menikin syödessä ja juodessa ja saunoessa. Istuttiin laivan loungessa ja käytiin kerran baarissa, jossa tilasin Silja Malibu-drinkin. Poikaystäväni kävi laulamassa karaokea, jonka jälkeen vielä viimeisten shoppausten kautta siirryttiinkin nukkumaan. Olen kyllä tullut poikaystäväni kautta aivan risteily-ihmiseksi, risteilyt ovat niin helppoja, halpoja ja hauskoja irtiottoja arjesta, jotka täällä Helsingissä onkin helppo toteuttaa. Olemmekin lähdössä ensi sunnuntaina Tallinnaan laivalla, sillä käymme shoppailemassa hääjuttuja rapakon toiselta puolen. Nyt siirryn siivoilemaan ja laittamaan iltapalaa, saavuimme juuri Vesantoreissultamme ja väsyneitä ollaan. Puolitoista tuntia bussissa ja neljä tuntia junassa on yllättävän rankkaa >_>

8 kommenttia:

  1. Voi, kuinka kivoja kuvia ♥ ja vitsit toi hytti näyttää kivalta kun oon ite aina ollut vaan niissä perus B-hyteissä.. :D Toi on kyllä niin totta, että ruoan kuvaaminen on jotenkin niin helppoa.. ne kuvat kuitenkin jotenkin aina onnistuu, toisin kun esim. naamakuvat ihmisistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokakuvailu on tosiaan vhän liiankin helppoa, täyttyis tää koko blogi pelkistä ruokakuvista mullakin jos luvan antaisin ittelleni XD Ja hytti oli tosiaan kiva, kannattaa joku kerta hemmotella itteensä oikein kunnolla ja ottaa parempi hytti ja nauttia siitä ihan hytissä lepäilystä :)

      Poista
  2. Tosi ihanan näköinen reissu :) Itsellä kanssa tarkoituksena keretä viikon päästä tälläiselle irtiotolle, mutta saapa nähdä. Itse en ole koskaan raaskinut maksaa ylimääräistä noista paremmista hyteistä, vaikka aina ihastellutkin, kuinka paljon mukavammin voisi risteily sellaisessa sujua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkvink, ei niistä paremmista hyteistä tarvitsekaan maksaa, jos on kanta-asiakaskortti ;) Reissu oli kiva ja toivottavasti säkin pääset lähtemään ja saat rentouduttua kunnolla <3

      Poista
  3. Wow lovely post! And the view <3

    http://retro-electric.blogspot.com/

    Nancy

    VastaaPoista
  4. Aaaah
    Nam nam mitä herkkuja! Jospa sitä itsekkin risteilylle eksyisi joku kaunis päivä. Laivalla on vain niin mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin on <3 hei kannattaa ihmeessä repäistä ja ottaa äkkilähtö kun vaan sopivat vapaat iskee kohdalle :)

      Poista