perjantai 20. marraskuuta 2015

Food! Christmas rocky road and THE healthy pizza☆

Ruokakuvia tulee aina tungettua blogiin vähän väliä, mutta nyt ajattelin laittaa ihan reseptien kera, jokseenkin nämä löytyvät helposti ja moni varmaan tietääkin jo entuudestaan. Nämä reseptit nimittäin ovat kävelleet vastaan blogimaailmassa, ja pakkohan oli itsekin päästä näitä testailemaan. Kyseessä siis on jouluinen rocky road sekä kukkakaalipitsa(pohja). Varsinkin kukkakaalipitsan kokeilu on ollut jo pitkään mielessä, mutta koskaan siihen ei ole tullut ryhdyttyä koska liikaa vaivaa, mutta kun aloin tekemään jouluista rocky roadia, johon törmäsin ihan vastikään, päätin että vedetääs nyt se pitsapohja samoihin sotkuihin. Aloitetaan jouluisella rocky roadilla, jonka bongasin But I'm human not a sandwich-blogista! 
Alkuunsa ajattelin, että tämäpä on helppo ja halpa resepti toteuttaa. NOT! Siis helppo kylläkin ja mukavaa puuhastelua, mutta halpuus oli kaukana. Ainesosia on kolme: valkosuklaata, manteleita, kuivattuja karpaloita ja pipareita. Hölmökin sen tajuaa että kokonaiset mantelit ja kuivatut karpalot tietenkin kustantavat jotakin, paitsi tietysti minä joka marssi lähimpään pikku K-kauppaan, ja totesi että jää leipomukset tekemättä jos hintaluokka on tämä. Halvimmalla pääsi kun kävi hakemassa karpalot ja mantelit Punnitse & Säästästä sekä valkosuklaat S-kaupasta. 
Resepti on siis helppo. Sulata vesihauteessa 200 grammaa valkosuklaata. Murskaa piparit, ja lisää sekaan karpalot ja mantelit. Levitä pellille tms astiaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Mitään mittoja en siis itse noudattanut, muutakuin suklaassa. Sössin sitten kuitenkin tämän näinkin helpon reseptin, nimittäin jättämällä piparit liian isoiksi palasiksi. 
Mutta todella hyvää siitä tuli silti! Suosittelen kaikille makean ystäville. Jos taas et tykkää imelästä, niin sitten ei ole ehkä tämä the thing sinulle. Tätä reseptiä tosin on hurjan helppo soveltaa; Itse ajattelin heti täytteeksi taateleita, ja valkosuklaan voi vaihtaa tummaan. Testattiin yhdet palaset poikaystäväni kanssa glögin kera.

Sitten pitsaan! Vähän hassu järjestys, pitsa kyllä syötiin ennen jälkkäriä, mutta tein tietenkin rocky roadin jääkaappiin tekeytymään. Pitsan teko oli kyllä minun käsittelyssäni yhtä sotkemista, ja keittiö olikin pitsanteon jälkeen kuin suurperheen jäljiltä. Kukkakaalin raastaminen kun ei vaan vissiin ole minun juttuni. Kukkakaalipitsapohjaan tarvitset n 900 grammaa kukkakaalia (tuoretta, ei pakastetta niinkuin me meinattiin aluksi), 2-3 kananmunaa sekä juustoraastetta. Raasta kukkakaali ja sekoita juustoraaste ja kananmunat sekaan. Laita pellille, pistä päälle whatever you want ja uuniin 225C n. 20 minuuttia.
Meidän pitsaan tuli herkkusieniä ja oliivia sekä vähän tonnikalaa. Ihan todella hyvää ja maistuvaa, ja todellakin tehdään toisenkin kerran. Pohjasta todella tuli kiinteää, vaikkei tästä ihan käsinsyötävää tietenkään saanut. Mikään esteettinen kuva ei tämä minun pitsakuvani ole, onnistuin sipeltämään kauniin siivun poikki heti alkuunsa. Kai tuosta nyt saa käsityksen että pitsalta se näyttää! Katsottiin muutama jakso Täydellisiä naisia samaan aikaan kun syötiin, se on kyllä meikän ehdottomia lempparisarjoja. 
Kertokaa ihmeessä teidän lempparireseptejänne, ja oletteko jo testanneet kukkakaalipitsaa sekä jouluista rocky roadia? 

12 kommenttia:

  1. Oi mitä suussasulavia herkkuja!
    Muumimukikin on suloinen:)
    Kivaa perjantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne tosiaan oli hyvettä, kannattaa kokeilla! ^_^
      Ja muumimukifani ilmoittautuu!! :D
      Kiitos, samoin sinulle <3

      Poista
  2. mä tein joskus pari vuotta sitten kukkakaaitortilloja just samalla idealla ja niistä tuli kyllä kanssa hyviä jauhelihankin kanssa ::--) kauhee nälkä iski nyt. Meidän keittiö on vaan niin olemattoman pieni, ettei siellä viitti alkaa leipomaan mitään ja inhoan siivota tätä ruokapöytää olkkarissa. (first world problems)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no mä niitä mietinkin et pysyykö ne kasassa mitenkä? Kun meidän pitsapohjasta tuli vähän murenevaisaa :D

      Joo ymmärrän, että pikkukeittiöissä ei se leipominen niin onnistu >-< Mut toi rocky road on tosi siistiä tehdä, kun ainoa sotkuvaihe on suklaan sulattaminen :)

      Poista
  3. Nam mitä herkkuja! Kukkakaalipitsa kuulostaa tosi jännältä, mä niin haluisin kokeilla:D Musta vaan tuntuu et au pairin kokkauskokeiluja ei ehkä katota hyvällä täällä... tai mistäs sen tietää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa niin joo, en kyllä yhtään tiedä. eiköhän se järkkäänyn jos luvan pyytää :) suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

      Poista
  4. Pitääpä testa tuota jouluista rocky roadia. Niin herkulliselta näytti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo testaa ihmeessä! Jos kerta suklaasta tykkäät ni tästä tulee sulle uus hittiherkki ;)

      Poista
  5. Looks delicious!
    xx
    http://retro-electric.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. Tuota kukkakaali pizzaa pitää kokeilla. Kuulostaa hyvälle ^_^
    Käytitkö tuossa tavallista juustoa vai jotain vegaaneille sopivaa? Itse ajattelin yrittää vegaania tammikuuta (ja vehnätöntä koska se vois helpottaa atopiaa myös) niin ainut ongelma on millä korvaan juuston, kun olen tämmöinen juuston mussuttuja. Oletko kokeillut soija- yms juustonkorvikkeita? Ja tietäisitkö merkkejä? Netistä kun on vaikea löytää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollu vegaanista juustoa, sen verran pihi olen etten raaski alkaa niistä pikkupalasista maksamaan ja jos maksaisinkin niin en sitten "tuhlaisi" sitä pitsaan :D En ole kokeillut juustokorvikkeita kylläkään, mutta Ruohonjuuresta kylmähyllyltä löytää ainakin ison valikoiman erilaisia juustoja :) En oo perehtynyt sitten että mitenkä perusmarketeissa jne on saatavilla :o

      Vegaaninen ruokavalio ois kyllä ihana toteuttaa, mutta tällein opiskelijabudjetilla sekä avoliitossa epävegaanin kanssa se on vähän hankalaa >_< Ja kokeile ihmeessä tuota pitsaa, se oli tosi hyvää!! :)

      Poista