sunnuntai 25. lokakuuta 2015

London calling!☆

Koska matkustamisesta vaan ei voi saada tarpeeksi. Meidän vuosipäivä lähestyy, ja poikaystäväni päätti taas olla ihana (jokseenkin oli hiukan oma lehmä ojassa tässä hänellä mutta ei se haittaa, minä olen aivan yli-innoissani!) ja varasi meille lennot Lontooseen! Olenkin vähän vihjaillut ja kysellyt tässä vuoden mittaan, että mikä on hänen mielipiteensä Lontoosta. Vastaukseksi olen saanut vain vähän epämääräistä muminaa kuinka likainen paikka se oli, ja että ei iskenyt. Nyt sitten, kesken työpäivän, hän laittoi minulle facebookissa viestiä, että mitenkä olisi, haluanko viettää Lontoossa yhden vai kaksi yötä. Olin myyty, jälleen kerran.
Elikäs ensi kuussa olisi tarkoitus lähteä tsekkaamaan Lontoo. Olen käynyt Lontoossa kerran, se oli minun ihka ensimmäinen ulkomaanmatkani ikinä. Olin tuolloin 15-vuotias ja menimme Vesannon 4H-keron kanssa reissuun, kun olimme itse keränneet postikortteja (heh, eipä taitaisi enää saada moisia rahoja kasaan postikorteilla…) myymällä reissurahat kasaan. Koska retki oli 4H:n, ohjaajat päättivät hyvin pitkälti mitä tehdään ja mitä ei. Voitte vaan arvata, millaiset shoppingut minulta jäi väliin. Nyt onkin hyvä hetki korjata tilanne.
Saga 15-wee Lontoossa... XD Oli muuten lievästi ahdistavaa tuolloin liikkua lolitassa siellä, vielä juntimpaa kohtelua sai kuin Suomessa >_<

Eihän siinä parissa päivässä juurikaan mitään ihmeellisyyksiä ehdi. Ihan mukava käydä tsekkailemassa mestat, kuinka ne ovat muuttuneet tässä muutaman vuoden aikana sekä mennä niihin paikkoihin joihin silloin vuosia sitten ei päässytkään. Ja jos vaan mitenkään sattuu, että Ted Bakerin liike on matkan varrella niin saattaisin ehkä käydä kurkistamassa… Poikaystävälleni suurin syy tähän kai oli uusi Finnairin kone Airbus 350 sekä Cathayn first class lounge joka Lontoossa sitten odottelisi. Onhan tämä jännittävää, en aikaisemmin edes tiennyt minkään lentokenttäloungejen olemassaolosta ennen poikaystävääni.
  

En ole mikään lentokonefani, mutta kyllähän lentomatkustaminen on kivaa. Ahdistun vain lievästi siitä ryysiksestä, mikä aina turvatarkastuksissa yms on. Poikaystäväni saikin kokea sen kun kettuunnuin Venetsian lentokentällä töniviin ja ryntäileviin ihmisiin, ja edes menomatkan businessluokan lippu ei rentouttanut meikän mieltä. En edes tiedä mistä nyppiinnyn niin pahasti ja mikä alkaa risomaan, kun kiirettä ei ole mihinkään ja kone kyllä odottaa. Ahdistun varmaan nykyään jo ihan vain ahdistumisen ilosta, kai se on jokin sisäänrakennettu juttu. Mutta anyways, innolla odotan lentoa tuossa kehutussa uudessa koneessa sekä loungea, joissa istuminen on aina kuitenkin loppujen lopuksi rentouttavaa siihen lentokenttähässäkkään verrattuna.


Olettekos te käyneet Lontoossa, ja mitä tykkäsitte? Myöskin, onko lentäminen teille suurta huvia vai vaan pakollinen paha kun siirrytään paikasta A paikkaan B?

15 kommenttia:

  1. Lentäminen kuulostaa jotenkin hienolta. Itse en ole käynnyt Ruotsia taikka Viroa kauempana. Jonain päivänä vielä Japaniin!
    Haha. Ihana pieni lolita tyttö olet ollut! Hassua ajatella että kuvassa olet minun ikäiseni ^^ Tulee jotenkin pieni olo.
    Mutta hyvää reissua! Ainakin yllätys ja reissu kohde vaikuttavat olevan kohdillaan. Sekä onnea piakkoin olevasta vuosipäivästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww hei kiitos <3 Joo, on sitä aikamoinen tullut 15-vuotiaana oltua :D Silloin jo onneksi osasin pukeutua lolitaan asiallisesti, vaikka meikkaus skilssit olivatkin aika olemattomat, ja hiuksia en laittanut mitenkään :D Kauheaa ajatella että siitäkin on jo viisi vuotta Ô_Ô
      Ja kyllä sä varmasti pääset vielä Japaniin! Kun reissua on joutunut odottelemaan, tuntuu se 1000x kivemmalta kun vihdoin pääsee! ^_^

      Poista
  2. Itse olen ollut Lontoossa kahdeksan kertaa ja se paikka on kyllä valloittanut tän tytön sydämen. Lontoossa on aina jotain uutta nähtävää ja tehtävää. Potter Studio on ehkä osoittautunut ykköseksi. Oxford street kannattaa käydä tsekkaamassa. Camden town ja London Zoo ovat myös ihastuttavia!
    Laukusta/arvotavaroista kannattaa pidellä tiukasti, koska Lontoo on täynnä taskuvarkaita.
    Hauskaa matkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo hei kiitoksia vinkeistä ^_^ <3 Muistan kanssa että Lontoossa tosiaan sai puristaa omaisuudestaan kiinni koska varkaat. Mutta viimeksi kaikki sormuksia lukuunottamatta tuli mukaan (sormukset jätin ihan itse British museumin vessaan), toivottavasti myös tälläkin kertaa! Lontoo on tosiaan ihana päästä kokemaan uusiksi! ^_^ <3

      Poista
  3. Itse en tykkää lentämisestä ja vältänkin sitä siinä määrin kuin mahdollista (liikkumalla esim paljon junilla mantereen sisäisillä reissuilla.) Itse koneessa istuskeluhan on kivaa leffoineen päivineen, mutta hirvittää ne ilmastopäästöt:-/
    Vaikka sitä kierrättäisi kymmeniä vuosia oikeaoppisesti, shoppailisi kemikaalivapaita tuotteita ja puhdasta ruokaa niin yhden edestakaisen lentolipun ostamalla on jo tullut aiheuttaneeksi pahemmat ilmastotuhot kuin elämällä epäeettisesti Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Poista
    2. Mä en oikeesti kestä, miten porukka tulee moralisoimaan sua Saga täällä, muka tälleen nätisti "rivien välistä". :D ihan naurettavaa.
      Lontoo on helmi mesta, pidä hyvä reissu!

      Poista
    3. Ano2: No joo, en mä kans ymmärrä mitä hirveän väärää oon tehny. Jos tää vielä jatkuu ni sit kai mä vaan julistan täällä että no iilmeisesti en kauhean eettinen ole ja antaa olla, alan perseilemään ihan olan takaa jos se sitten ihmisten mielestä on ihan yhdentekevää olenko vegetaristi/vegaani, kierrätän ja ajattelen ympäristöä jos matkustan ja ostan YSL:n huulipunia kerran vuoteen. Mutta joo, Lontoosta jäi mukava fiilis ittellekin ja siksi onkin kivaa päästä uudestaan katselemaan mestoja :)

      Poista
  4. pakko kysyä, millaisessa työssä poikaystäväsi on, kun mietin liittyykö matkustelu siihen vai mistä moinen innostus eri lentokenttien loungeihin? :D
    lontoossa olen itsekin ollut vain pari kertaa vuosia sitten, olisi kiva päästä matkustamaan sinne pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen liittyy kovanluokan esittelya ;) Miksi muuten siella loungessa maleksitaan kuin nayttaakseen mahd rikkaalta ja haluttavalta.

      Poista
    2. Anonyymi1: no matkustelu on harrastus :) poikaystäväni aloitti juuri blogin aiheesta, linkkaan sen tänne asap! :) lontoosta jäi kyl itelle hyvät vibat, siks kivaa päästä uudestaankin!

      Ano2: no niin, pitäskö ilmainen loungepaikka jättää käyttämättä sen takia että se on sun mielestä esittelyä? Miksi sitä mukavasti matkustaisikaan, pitää mennä mahdollisimman kemmaisesti että ei mielensäpahoittajille tulisi paha mieli.

      Poista
  5. Mä en oo päässyt loungeen kuin kerran, sillonkin hienon ja rikkaan ja haluttavan sukulaisen mukana ;__; (:D) Haluisin päästä useamminkin. Mulle ei ole ihan valjennut että miten noihin pääsee? Pitääkö maksaa ekstraa, vai saako niitä etuuksia jollain finnairin tai muun bonuspisteillä? Sen ehkä tiiän, että finnairin jollain kultaplatina-kortilla taitaa ainakin päästä?

    Mut sellainen kysymys, että eikö harmita, kun ootte joka paikassa reissussa niin vähän aikaa? Mä oon pitänyt periaatteena, että 4-5 päivää kohteessa on ihan minimi, mielellään 10-15 päivää kattelen hoodeja oikmein ajan kanssa. Luulis että teillä jää tosi paljon näkemättä kun noi matkustukset vie aikaa niin vietävästi tommosilla viikonloppureissuilla? Vai tykitättekö te menemään ihan kieli vyön alla sitten kohteessa ja ravaatte kaikki nähtävyydet läpi niin että ihmiseen sattuu illalla kun menee hotellissa nukkumaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No maksamalla pääsee joihinkin loungeihin (joka ei ole mun mielestä kauhean järkevää ainakaan helsinki-Vantaalla, koska se maksaa n. 40€, ja paikka ei ole sen neljänkympin arvoinen ellei ihan oikeasti meinaa kiskoa päätä täyteen viinaa, ja senkin toiminnan järkevyydestä ennen lentoa voidaan keskustella :'D ) Kulta- ja platinakorteilla pääsee ilmaiseksi kaverin kanssa, ja sitä ollaan itse käytetty :) Mulla ei mitään kulta/platinakortteja ole mihinkään, vaan siipeilen poikaystäväni mukana :D Näin pääsee ihan ilmaiseksi syömään ilmaiset safkat ennen lentoa (Y)

      Ja oikeastaan ei. Kun olen kuitenkin kaikesta huolimatta sellainen persoona, että nautin kotoilusta ja vaan olemisestakin. New Yorkiin riitti mainiosti se vajaa viikko, ehti hyvin kierrellä ilman kyllästymistä. Tokiossa viikko tuntuu nyt tosi lyhyeltä, ja siellä olisin mielelläni vaikka puolitoista viikkoa, mutta yritetään saada kompaktisti kierrettyä :) Ja kyllähän sitä jääkin paljon näkemättä. itse menen asenteella, että tsekataan hoodsit nopeasti, ja jos jokin jää vielä kiinnostamaan, niin sitten joskus uusiksi. Esimerkiksi Turkki ja Kroatia teki vaikutuksen, ja haluaisin vielä joskus käväistä noissa valtioissa :)

      Poista
  6. LONDON tuo mulle teepurkki. Just kidding :''D Olkaapa sitten ihmisiks taasen. Ja vitsi sie oot ollu nuorenaki nii söpö ;_; Sori miten tää kommentti poukkoilee, heräsin just. x.X

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu joo pitää kattoo jos tuliaisia löytyy! Yritetään olla ihmisiksi ja emt oonko ollu kauheen söpö, oon ollu ehkä vähän nolis XD Ja ei se mitään, mä oon kipeenä ja just heränneenä tääl kans :D

      Poista