perjantai 23. lokakuuta 2015

Arvostelussa eettiset meikit, sponsored by Ruohonjuuri☆

Toivepostauksena on ollut pitkään jo eettiset, eläinkokeettomat ja luonnonmukaiset meikit. Näitä cruelty-free-meikkejä ei valitettavasti ihan joka marketista ja kosmetiikkaliikkeestä saa, vaan niitä täytyy hiukan etsiä. Onneksi meillä täällä on moni ekotuotteisiin erikoistunut liike jo vakiinnuttanut asemansa, ja kuten huomasitte otsikosta, tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. Ruohonjuuri on itselleni tuttu liike, usein olen sieltä käynyt hankkimassa superfoodini, kuten kuiva-ainekaappiini vakiintuneen psylliumkuidun, ja pakuriteeni, joten liike on itsessään minulle tuttu paikka. Kosmetiikkapuolikin on tuttu, vaikka varsinkin eläinkokeettomuutta kannattavien merkkien nimet ovatkin minulla hukassa, tiesin kuitenkin mistä omat meikkini hakea.
Oli aivan mahtava kunnia saada tehdä yhteistyötä Ruohonjuuren kanssa, sillä Ruohonjuuri on ainakin itselleni se paikka, mistä saa kaikkea ekologista, eettistä ja kestävän kehityksen kannalla olevaa. On hienoa, että kaikki elintarvikkeista kosmetiikkaan saa samasta paikasta. Omasta kosmetiikkapaketistani paljastui puuteri, poskipuna, luomiväripaletti, meikkivoide sekä ripsiväri, joten tässä nyt onkin sitten esiteltävää! Kaikki ovat samaa Logona-merkkiä, ja tuotteet ovat valmistettu Saksassa.
Aloitetaan esittelemällä luomivärit, poskipuna ja puuteri. Ja vielä tarkennettuna, aloitetaan itse luomivärillä. Eettisesti valmistetusta kosmetiikasta juuri luomiväri herätti eniten kysymyksiä. Miten on pigmentin ja kestävyyden laita? Tässäpä nyt sitten omakohtaista kokemusta Logonan eettisistä meikeistä!
Luomiväri oli sävyä Coffee. Kermanvärinen, suklaan- ja tummanruskeat värit ovat nyt tässä samassa, kätevän kokoisessa luomiväritriossa. Sävyt olivat todella ihanat, ja käytännölliset! Ruskeita sävyjä tulee itse käytettyä kaikista eniten, vaaleanpunaisen lisäksi. Luomiväri on vegaaninen, gluteeniton sekä sisältää anti-age vaikutteisia aineita. Mutta sitten kysymykseen, joka teitä on eniten ehkä mietityttänyt, nimittäin onko siinä pigmenttiä?
Kyllä on. Oikeastaan paljon paremmin kuin Chanelin luomiväreissä. Kerman värinen luomiväri vähän häviää omaan ihooni, sillä olen niin vaalea, mutta kyllä siitäkin tarttui hyvin. Ruskean sävyt taas molemmat ovat oikein selkeitä ja kauniita. Värit oli helppo blendata ja näistä saa kyllä ihan näyttävän silmämeikin.
☆Yhteenveto☆
+ Kauniit värit
+Pigmenttiä paljon
+Helpot käyttää
+Kestää hyvin, ei rapise pois

(-) en välttämättä ole tällaisten trio-palettien ystävä, vaan tykkäisin siitä että värit ovat eroteltuina. Mutta tietystä tämä on ekologisempaa, kun muovia ei tarvitse käyttää niin paljoa. 
Seuraavana käsittelyyn pääsee puuteri! Tähän tykästyin kovasti! Kyseessä on kivipuuteri, joka sisältää mineraaleja, jotka kiinnittävät meikkivoiteen ja luo hehkua kasvoille. Todellakin, tästä tuli minun uusi vakkari. Puuteri on myöskin vegaaninen, eläinkokeeton, gluteeniton sekä sisältää myöskin anti-age vaikutteisia aineita.

☆Yhteenveto☆
+Upea hehku
+Pysyy kasvoilla
+Kevyt
- Tykkäisin jos puutereissa olisi oma suti/tyyny tms, sillä omat varastoni ainakin meikkisutien osalta ovat hyvin, hyvin rajalliset
Poskipunia ei koskaan vaan voi olla liikaa, ja sainkin nyt tällaisen suloisen sävyisen rose-sävyisen blushin itselleni. Olen kyllä juntti, ja en huomaa niinkään eroja poskipunissa. Tässä oli pigmenttiä mainiosti, ja tämäkään yksilö ei varise kasvoille. Ruohonjuuren kuvauksessa kerrotaa, että tämä poskipuna on gluteeniton, sisältää anti age vaikutteisia aineita sekä on eläinkokeeton.

☆Yhteenveto☆
+Kauniit värit
+Paljon pigmenttiä
+Ei varise
Sain testattavakseni myös meikkivoiteen, sävyä light beige. Tämä olikin aikamoinen kokemus! Olen todella, todella skeptinen meikkivoiteisiin, sillä oma naamani on varsin punakka, ja minulla on tummat silmänaluset. Meikkivoiteeni pitää olla sellaista tököttiä, että kaikki virheet häviää, siksi en edes enää jaksa yrittää metsästää BB- tai CC-voiteita. Testiin lähti nyt Logonan meikkivoiden. Väri oli ainakin sopiva minulle, ehket hiukan oranssihtavampi, joten voi olla että ensi kerralla nappaan sävyä vaaleamman meikkivoiteen käyttööni. Meikkivoide peitti ihan hyvin. silmänalusiini nyt ei tietenkään purrut. Meikkivoide kuivui todella nopeasti, aiheuttaen alkuunsa hiukan kiristävän tunteen kasvoilla. Onneksi tämä tunne meni kuitenkin semipian ohi, ja sen jälkeen meikkivoide oli ihanan kevyen oloinen. Ei jätä ollenkaan pakkelimaiseksi saatika tunnu paksuna kerroksena kasvoilla. Tässäkin tuotteessa on anti age vaikutteisia ainesosia, tuote on vegaaninen ja eläimillä testaamaton.

☆Yhteenveto☆
+kevyen tuntuinen
+peitti hyvin 
+kuivui nopeasti
+ei tuki ihohuokosia

-Jos tarvitset megagigapeittävyyttä, tämä tuote ei yksinään riitä.
Viimeisimpänä ripsiväri! Woohoo, taas uusi merkki kokeiltavaksi! Olen tosiaan in the middle of täydellisen ripsivärin metsästys. Nyt pääsinkin sitten tsekkailemaan, miten logonan eettinen ja luonnonmukainen ripsari pelittää. Logonan Deep black ripsiväri oli ihan jees, ei oikeastaan antanut pituutta saatika tuuheuttanut. Ihan tätä on kiva käyttää arkipäivisin, kun ei muuten välttämättä meikkaisikaan. Se oli todella kiva fakta, mikä tuotteen sivuilla mainittiin, että ripsivärissä on ripsiä hoitavia ainesosasia! Olenkin pelännyt kaiken käsittelyn rasittavan ripsiäni liikaa, joten on todella mainio juttu, että voi hyvillä mielin käytellä tätä ripsiväriä.

☆Yhteenveto☆
+Hoitava
+Ei paakkuunnu
+Harja, jolla ripsiväri laitetaan, on todella kätevä!

-Ei tuuheuta ja anna volyymiä

Loppuun vielä vertailukuvia! Meikissäni käytin kaikkia Ruohonjuuresta saatuja kosmetiikkatuotteita. Huulipuna ja kulmakynä on omasta takaa, muut olivat näitä ihania uutuuksia! Olen jotenkin ekstrakikseissä tuosta puuterista, jota tulen varmasti käyttämään ahkerasti melkein jokaisessa meikissäni. Pidemmittä puheitta naamakuvia kehiin.
Pupuhuppari symbolisoimassa eläinkokeettomuutta. Toivottavasti saitte tästä postauksesta jotain irti. Ihan kaikeankaikkiaan tiivistelmänä voin sanoa, että toimii. Todellakin toimii. En nää näissä kosmetiikkatuotteissa mitään isoa miinusta, minkätakia näitä ei voisi omaan meikkipussukkaansa kotiuttaa. Ja jos moni, kuten minä kieltämättä mukaanlukien, pelkää hintaa; Ei eettiset meikit niin paljon kalliimpia ole. Laitoin jokaisen tuotteen esittelyn alle linkin, että voitte käydä kurkkimassa minkä hintainen mikäkin tuote on, ja tipauttaa vaikkapa ostoskoriin! Ruohonjuuressa on valtaisa kosmetiikkatuotevalikoima, joten jos nämä tuotteet eivät ole sinun sävyjäsi, käy ihmeessä tutustumassa valikoimaan täältä! En malta odottaa, huulipunafriikkinä seuraava ostoskohde on eettiset huulipunat! Ja arvatkaa kuka hamstraa myös tämän vuoden joululahjat Ruohonjuuresta?

Postaus ei sisällä kaupallisia linkkejä!

8 kommenttia:

  1. Jos olisi vain yhtään intoa ja taitoa meikata olisi jo rahat kadonneet tuonne kauppaan.
    Ihanan meikin olit taas luonnut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awws voi kiitos kiitos, olipa ihana kuulla <3 Joo no tosiaankin, noi meikit kyl oli ihan tosi hyviä, että niihin voi ja kannattaakin sijoittaa jos siltä tuntuu ^_^

      Poista
  2. ooksä kokeillu body shopin tuotteita? eiks nekin oo against animaltesting / cruelty free? Tai tiiän että body shop on lorealin alainen, mutta onko toi Logona ihan riippumaton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kokeillu, ja kyllä kai ne jollain tapaa on against animal testing. Siksi onkin musta tosi, tosi hassua että ne on nyt lorealin alla, kun loreal puolestaan on kaikista meikkifirmoista varmaan epäeettisin ja epäilyttävin. Logona on riippumaton ainakin oman tietoni mukaan, en ole mitään megatutkimusta tehnyt kylläkään ^_^

      Poista
    2. Aivan joo... musta kaikkein kauhein merkki on maybelline.... kuvottaa aivan jäätävästi tää hype esim noista baby lipseistä..... Ja sit esim se miten kaikki ihan into piukeena oli jokunen vuosi sitten Ben & Jerry's jätskistä, vaikka kuinka nekin on olevinaan fair trade (ainki jotkut purkit) ja muuta, mutta Nestlen hegemoniaan kuuluu sekin merkki...

      Poista
  3. Kiitti hyvästä postauksesta!

    Pigmenttiä näyttää olevan luomiväreissä ihan kunnolla :O Olen hämmästynyt, odotin varisevaa ja hädin tuskin näkyvää lopputulosta.
    Onko noissa luomivärin kuvissa joku filtteri tms. muokkaus, kun noi näyttää ihan vihreälle ja harmaalle mun silmiin? Sit tossa swatch-kuvassa taas näyttänee siltä miltä pitää. Vai onko tää taas joku musta-sininen-mekko-muuttuu-kulta-valkoiseksi-gate?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että tästä oli iloa ^_^<3

      Joo mäkin ootin paljon huonolaatuisempaa settiä, mutta tää luomiväri oli kyllä todella jees! Ehdottomasti suosittelen <3 Ja joo en oo laittanu filttereitä tai muokannut muutakuin valotusta vaan, just sen takia että sais mahd. hyvän kuvan siitä minkävärisiä noi meikit oikeesti on. Hmm... hassua että ne näkyy oudosti, sillä mulle ne näkyy kyllä suurinpiirtein sellaisina kuin ne oikeastikin ovat :o Jos käytät IE:tä, niin se saattaa vähän heikontaa kuvanlaatua!

      Poista
    2. Pitää klikata isommaksi että laatu paranee ;)

      Poista