torstai 28. tammikuuta 2016

Our wedding invitation cards☆

Nyt onkin sitten jo tosi kyseessä, häihin ei ole aikaa edes puoltavuotta, ja nyt on oikein iskeytynyt päin kasvoja, kuinka PALJON sitä tekemistä oikeasti vielä on; Vieraslista on kesken, kutsukortit on laittamatta, viimehetken suunnitelmat häistä, puvun pienennys, häämekkoon sopivien rintaliivien osto... Tekemistä on ja sen sijaan että asioita tekisin keskityn vaan ihmettelemään ja ahdistumaankin välillä, että asiat pitäisi tehdä. Jos joku tietää hyvän (ja halvan) ompelijan Helsingissä niin saa älähtää! Ystäväni ja kaasoni Salli tulikin käymään tuossa viikko sitten, ja viikonlopun projekti olikin tehdä kutsukortit. Nooooh korttien askartelu vähän niinkuin jäi viimeiselle illalle, mutta täytyy sanoa että hyvä kun saatiin aikaiseksi, sillä yksin tehtynä olisi ollutkin aikamoinen urakka, ja kesken nämä kaunokaiset ovat vieläkin. 



Materiaalit tuli ostettua Suomesta muuten, mutta tarrat tilasin eBaystä. Huhhuh kun niilläkin osaa olla hintaa! Kartongit ostettiin Suuresta Suomalaisesta ja nuo timanttitarrat sitten olikin heräteostos ja megalöytö; Suuressa Suomalaisessa nuo maksoivat 1,50€ per arkki, eli ei todellakaan paha, ja niillä sai hiukan ylellisyydentunnetta kortteihin. Minulla oli visio siitä, etten halua korteista liian vakavia; Onhan kyseessä meidännäköisemme häät ja kutsukorttien täytyy olla sen mukaisia. Juhliemme väriteemaksi suunnittelimme vaaleanpunaisen (kyllä, poikaystäväni aka tuleva aviomieheni on täysin mukana tässä touhussa, hänestäkin My Little Pony-teemaiset kortit ovat kiva idea). Lisäksi suunnittelimme ettei vieraille laiteta tiivistä pukukoodia, vaan haluan että ystäväni saavat tulla ihan omina itseinään, lolitoina, gyaruina tai sitten ihan ns. tavallisessa tyylissään. Kuvassa vilahtavat sormustarrat taas tulevat tarkentavaan kirjeeseen joka kutsun mukana laitetaan, sillä meidän juhlapaikkamme on sen verran monimutkainen, että lisätietolomake on vähän pakostakin laitettava matkaan.Koska olihan se nyt ylitsepääsemättömän rankkaa alkaa nikkaroimaan kortteja, saimme jo heti korttipohjien leikkauksen jälkeen tarpeeksemme ja menimme tekemään itsellemme superterveyspommin eli kaakaota ja kermavaahtoa! Täytyy sanoa että jos herkkukaakaota haluatte, ostakaa sitä epäterveellistä, älää sitä Valio Plus-kaakaota. Maistui vedeltä :/ 
Tällaisia siis tuli lopullisista korteista. Nauhat ja rusetit ovat vielä lisäämättä, sekä teksti kortteihin suunnittelematta. Emme tosiaan halunneet liian vakavia kortteja, ja eipä meillä nyt ole käsitystäkään siitä millaisia ne ihan virallisviralliset hääkutsukortit yleensä ovat. Minusta ainakin korteista tuli söpöjä ja onnistuneita! Jokainenhan varmaan omistaa mielipiteen siitä, onko poniteema korteissa järkevä vai ei, mutta minä ja poikaystäväni olemme tyytyväisiä, joten se kai tärkeintä. Seuraava urakka onkin tekstin keksiminen sekä korttejen lähettely, huh huh! Osoitteiden kalastelu alkakoot!
Tähän väliin nyt sitten voisin vielä muitakin kuulumisia kirjoitella. Käytiin viimeviikonloppuna kiertelemässä ahkerasti asuntonäyttöjä, sekä kuvattiin oma asunto myyntikuntoon. Todella jännittävää kun ei vaan tiedä missä sitä kuukauden, kahden tai kolmen päästä asutaankaan, vai ollaanko yhä tässä keskustan kämpässämme. Asuntoja olemme katselleet pääasiassa Helsingistä, mutta muutama varteenotettava vaihtoehto oli kyllä Vantaankin puolella. Ollaan nyt jo hiukan tavaroita pakkailtu ja Kallio Kierrättää-ryhmä facebookissa on täyttynyt pikkutavaroista, joita olen muuton alta myyntiin laittanut. Lupaan kyllä raportiseerata teillekin, miten muuttomme edistyy! 

34 kommenttia:

  1. Tosi söpöjä kutsukortteja! ♥ Mun mielestä häiden kuuluu näyttää ja olla sulhasen ja morsiamen näköiset. Jokaisella on kuitenkin oma mielipide, joten turhaa sitä on yrittää kaikkia miellyttää, koska pääasia on nuoressa vihittävässä parissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis! Mä ainakin olen ihan semityytyväinen noihin kortteihin :) Haluttiin kyllä että tehdään just omanlaisemme häät ja kutsut, sillä tottahan se on että kaikki tuskin innostuvat käsintehdyistä ponikorteista jne. Mutta ihana että sulta saa rispektit <3

      Poista
  2. Ihanat kortit! On aivan teidän näköiset niin kuin hääkorttien kuuluukin olla! Häät ovat iloinen juhla ja korteissa se välttyy hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii voi kiitos <3 party-poneja vaan kortit täyteen, haluttiin viestittää kanssa just sitä että meidän häistä ei tule liian "tönköt" juhlat vaan saa pitää hauskaa ja tulla omana itsenään! :)

      Poista
  3. Ihan kivat kortit, itse olisin ehkä käyttänyt enemmän aikaa viimeistelyyn, esim. että kaikki sivut olisivat tasaisia ja niin pois päin, mutta joo, originellit kortit on aina kivoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oot kyl oikeessa että reunat ei ole tasaisia ja to be honest eipä noi kortit ole kaikki edes samankokoisia, terveisin kaksi matikkapäätä :'D Mutta roskiinhan nuo kortit lentää sitten jossain vaiheessa niin suotta niistä hirmuista päänsärkyä ottamaan :) Kiva et sustakin originellit on parasta!

      Poista
  4. Äääk täältä tarttuu niin hääkuumetta <3 Vaarallinen paikka kihloissa olevalle.

    Aivan ihanat kortit <3 Niin siistiä että jokainen on ainutlaatuinen. Tulee kutsutullekin olo että hänet tosiaan halutaan juhliin. Voi voi voi olen niin intona teidän häistä vaikken edes tunne teitä ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli vielä mieleen että vaatetusalan oppilaitoksissa joku viimeistä vuotta opiskeleva saattaisi olla hyvinkin halpa ompelija. Kuitenkin valmistuvilla on jo taitoa ja kun ovat vielä koulun kirjoilla niin opettaja neuvomassa.

      Poista
    2. Haha no joo, hääkumetta tässä levittämään :D Joo, musta ainakin on kutsu paljon henkilökohtaisempi jos ne on itsetehtyjä eikä massatuotantoa. Mutta ymmärrän kyllä niitä jotka ei ala kutsukortteja itse kaikessa kiireessä näpräämään.

      Hei kiitos vinkistä! Mulle käy kuka vaan ompelija jonka saa sitten vaan vastuuseen jos möhlii jotain, sen verran tyyriistä mekosta kyse XD Haha pessimisti-Saga taas ilmoittautuu! Mutta opiskelijatyö kelpaa kyllä, täytyy googlettaa vaan mistä löytyisi :)

      Poista
  5. Oii miten ihanat kortit!! Apua hääkuume tarttuu vaikkei ole edes yhtä sormusta sormessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no siinä kun nikkaroit kutsukortit valmiiksi niin on poikaystävänkin pakko taipua!! :D Ihana kuulla et tykkäsit korteista <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Timantit ja kaikki muukin blingbling on parhautta!

      Poista
  7. Söpöjä kortteja! Ihana poni-teema :)

    Häät todellakin saa ja pitää olla parin näköiset, ne on TEIDÄN juhlat; ei vieraiden, teidän vanhempien tai kenenkään muun juhlat. Järjestäkää siis mieleisemme juhlat, jos joku ei tykkää niin se ei ole teidän ongelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! Poniteema parasteema :)

      Ja sinäpä sen sanoit!! Se tosiaan täytyy pitää mielessä, sillä eipä näitä bileitä sitten takaisin saa joten nyt niistä todellakin täytyy ottaa kaikki ilo irti :)

      Poista
  8. Komppailen kyllä kaikkia edellisiä- kutsukortit todella hienot ja juuri tärkeintä, että ovat hääparin näköiset:-) Paljon Onnea teille jo valmiiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka kauniisti sanottu <3 Kiitos paljon ^_^<3

      Poista
  9. Hauskan leikkisät kutsukortit

    VastaaPoista
  10. Ihan teidän näköisiä kutsukortteja! Tosi ihania ja persoonallisia :)

    VastaaPoista
  11. Mä en lämmennyt ponitarroille :( Olisin jättänyt itse ne pois ja käyttänyt vain värikkäitä timantteja. Tulee enemmän noista sellainen lasten synttärit -fiilis. Mutta niin kuin kaikki muutkin on sanoneet, niin tietenkin kutsut ja juhlat pitää olla oman näköiset! Musta etenkin häät on sellaiset, että niissä ei kuunnella muiden mielipiteitä, vaan tehdään ainutlaatuisesta päivästä tasan itseä ja tulevaa aviopuolisoa miellyttävä tilaisuus. :)

    Veikkaan myös, että nämä poniteemaiset kortit saattaa jakaa mielipiteitä myös kutsujen saajissa :D

    P.S. Onko sulle tulossa polttarit? Onko tiedossa vai yllätys? Huippua jos niistä tulisi postaus sitten kun/jos on ajankohtaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tiedostin ponitarrojen aiheuttavan lastenkutsu-viboja korteissa, mutta kun häiden teemakin on aika tällainen meidän näköisemme, niin miksei sitä jo heti korteissa tuomaan ilmi :) varmasti löytyy kutsutuissakin niitä jotka eivät poneille lämpene ja esim. oma äitini varmaan saa kohtauksen kun näkee miten huolimattomasti kortit on leikattu ja mitattu :D

      Polttareista en ole varma, kaaso järjestää jos järjestää ^_^ postausta polttareista tulee varmasti jos ne järjestetään! :))

      Poista
  12. Ihania! ♡ Nuo ovat kyllä aika ihanat! Oi joi! Teilläkin häät lähenevät.

    Tuo vaatiikin asettelua ja fonttitaituruutta että saa kauniin tekstin tuohon korttiin. Tulostatko tekstit vaaleanpunaiselle paperille ja siihen kuviosaksilla nättiä reunaa? Olisipa ihanaa askarrella kutsuja :) Olen hengessä täysillä mukana!

    VastaaPoista
  13. Ihania! ♡ Nuo ovat kyllä aika ihanat! Oi joi! Teilläkin häät lähenevät.

    Tuo vaatiikin asettelua ja fonttitaituruutta että saa kauniin tekstin tuohon korttiin. Tulostatko tekstit vaaleanpunaiselle paperille ja siihen kuviosaksilla nättiä reunaa? Olisipa ihanaa askarrella kutsuja :) Olen hengessä täysillä mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiii ihana kuulla et oot siel fiilareissa! :) ajateltiin kirjoittaa kutsut käsin ja siihen "tarkennuskirje" sitten tietokoneella kirjoitettuna :) paljon on siis tekemistä vielä! Kuviosaksireunaakin suunniteltiin kovasti :) ihana kuulla et tykkäät näistä <3 <3

      Poista
    2. Musta kannattaisi ehkä tulostaa noi korttien tekstitkin, käyttää tulostusasetuksia ja tekee samalle paperille monta esim. käyntikortin kokoista tekstiä ja sitten leikkaa nätisti. Tulee käsi kipeäksi jos noi kaikki kirjoittaa käsin! :D Ja muutenkin, jos tulee joku virhe niin ei tarvitse tehdä koko korttia uusiksi. :) Niitä tekstipohjiakin löytyy hääfoorumeilta ja sivustoilta ihan pilvin pimein.

      Tarkennuskirje on hyvä! Olen ollut kaksissa häissä joissa annettiin lisäinfoa A4-paperin verran :D Joissakin tapauksissa ihan välttämätöntä ja varsin suotavaakin, jos juhlapaikka on vähän outo tai on pukukoodia tms. Mut toisissa näissä häissä morsian oli vetänyt bridezillat ja kirjoittanut ohjeet vieraille, että hänen miestään ei saa juottaa humalaan ja miestä ei saa jututtaa liian kauan, jotta hän voi keskittyä VAIN morsiameensa :D Samat säännöt ei ilmeisesti koskeneet tätä morsmaikkua....

      Poista
    3. Hei mun on nyt pakko brassailla ja jakaa oma linkki! Kirjoitin nämä käsin: https://belleepoquewedding.blogspot.fi/2013/07/haakutsut.html

      Tuon urakan jälkeen ajattelin että menköön häät miten menevät, kutsut on ainakin komeat.

      Poista
    4. Anonyymi: Haha voi eii! :D Itte oon paljonkin asioita mutta bridezilla en ole, tosin siinä oon samoilla linjoilla että jos miehu uskaltaa olla kännissä niin ei kunniankukko laula XD

      Totta joo, että toi käsinkirjoittaminen tuntuu nyt hyvätlä idealta, mutta kyllähän mä sen tiedän että jo muutaman ekan jälkeen alkaa varmaan nyppimään, mutta saadaanpahan jatkettua tuota uniikkia linjaa :) Tarkennuspaperi on tosiaan tarpeen koska juhlapaikkamme on sen verta erikoinen, että sitä pitää vieraille täsmentää jotta vältytään sekaannuksilta :)

      Poista
    5. Teresa: Uu kiitos!! Tosi kauniita kortteja *_* Joo haha vois itekin asettaa tavoitteeksi että kortit ois pihalla, muuten voikin antaa häiden mennä omalla painollaan XD

      Poista
  14. Tosi ihanat kortit oot väsännyt :)))

    VastaaPoista
  15. Häistä tulee varmasti ikimuistoiset! Tsemppiä niiden valmisteluun <3

    VastaaPoista
  16. Ihania kortteja! Täytyy laittaa ideoita korvan taakse, kun kohta voi luultavasti alkaa suunnittelemaan omiankin häitä. Ponit on parhaita! :)

    VastaaPoista