sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Almost first macarons ever!☆

Sain jonkun pakollisen fiksaation siitä, että minun täytyy saada nyt leipoa macaronseja. Se lähti Tukholmanreissusta, jolloin ostimme sikakalliit Ladureén macaronsit. Siitä lähtien olen vain himostanut noita ylihinnoiteltuja herkkuja, kunnes päätin että voihan niitä tehdä toki itsekin. Macaronsien leipominen on ihan kamala projekti, muistan kun muutama vuosi sitten sitä ensimmäisen kerran kokeilin. Moni varmaan tietää, millaista marenkien teko on. Macaronsit eivät ihan hirveästi siitä eroakaan, muutakuin että marenkitaikinassa on myös mantelijauhoa.
Siinä sitten lähdin kauppaan, ja näin kuinka paljon pieni pussi mantelijauhoa maksaa. Ja enhän minä tiedä mitä sitä tulisi laittaa edes macaronsien väliin? Ne ensimmäiset sästösteeni täytin hillolla ja toiset jollain suklaakreemillä, mutta molemmat jäivät tosi tahmaisiksi eivätkä kovettuneet tarpeeksi. Kun pyörittiin Terhin kanssa siinä jauho-osastolla, silmiini pisti kungsörnenin mansikkamacarons valmispaketti. 
Ja eikun vaan oikotien kautta. Eli ostin tuon paketin, ja se maksoi S-marketissa jonkun kolmisen euroa. Paketissa luvattiin että macaronseja saa siitä noin 12 kappaletta, joten hinta per macaron ei sitten jäänyt kauhean korkeaksi. Pakkaus sisälsi itse macaronin ainekset, sekä väliin tulevan mansikkakreemin ainekset. Ainoat asiat mitä itse piti näitä herkkuja varten ostaa, oli voi ja maito. Onneksi meillä oli pieni voikimpale jääkaapissa vielä odottamassa, sillä aloin kotona säätämään macaroneja kasaan ja vasta sitten luin kunnolla ohjeet loppuun "Lisää vain maito ja voi". Maitoa tarvittiin kreemiin vain yksi ruokalusikallinen, joten maidon skippasin kokonaan, ja maku oli silti hyvä.
Valmistus oli siis helppoa; Kannet sai kun vatkasi vain pussin 1 sisällön puolen desin vettä kera kuohkeaksi vaahdoksi. Sen jälkeen pursottaa macaronseista haluamansa kokoisia pylpyröitä pellille ja sitten vaan tuotokset puolentunnin seisotuksen jälkeen uuniin. Kun macaronsit ovat uunissa, voi tehdä mansikkakreemin, joka sujuu taas kun vatkaa pussin 2 sisällön voihin ja siihen maitoon (jonka itse tosiaan korvasin vedellä ja sekin kävi hyvin). Pakkauksessa tuli pursotinpussi mukana, joka oli hyvä, sillä en sitäkään tullut ajatelleeksi. Onneksi meillä hätätilannetta varten olisi löytynyt muutama pakastepussi vielä kaapista.
Ja hyviltä ne maistui! Kyllähän sen näkee etteivät ne ole mitään Ladureén tai edes Stockmannin macaronien kaltaisia, pinnat eivät ole sileitä ja täytettä ei ole tasaisesti kaikissa. Vaikka pakkaus puhuu 12 macaronista, sain itse viisitoista kappaletta aikaiseksi (kuvaushetkellä muutama macaron tuli märsyttyä keskenkaiken... hups). Mieheni ei ole makean ystävä alkuunkaan, mutta hänkin antoi täydet pisteet näille. Suosittelen kyllä lämmöllä tuota valmispakkausta, jos haluaa kokeilla tykkääkö macaroneista vai ei, ja jos haluaa säästyä sotkulta ja päänvaivalta keittiössä kun alkaa näitä hyveitä väsäämään. Hintaahan yhdelle kappaleelle tulee noin kaksikymmentä senttiä, sen kolmen, neljän euron sijaan.
Nyt alan sitten syömään aamupalaa ja järjestämään itseäni siihen kuntoon, että kohta täytyy lähteä töihin! Stundent life, ei vapaata kunnolla koskaan >_<

12 kommenttia:

  1. Aioin juuri suositella tuota valmispakkausta ennen kuin luin pidemmälle! Kannattaa tehdä myös suklaanmakuisina, ne on vielä parempia kuin nuo mansikanmakuiset! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho onks näitä montaa eri lajia O_O No pitää tosiaan kokeilla, kun nää oli niin positiivinen yllätys! Kiitos vinkistä ^_^

      Poista
  2. Toihan kuulostaa kätevältä! Mä en sillä lailla haikaile macaronsien perään makunsa puolesta, mutta on ne vaan niin fiiniä ja nättiä syötävää:')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, sehän niissä se suurin syy monelle on, ne on niin söpöjä ja pieniä ja sieviä (paitsi tietty nää mun tekeleet)! Mut kyl mä tykkään näistä ihan makunsakin puolesta! :) Kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Oi, kuinka söpöjä! Ite ostin joskus jotain Pirkan pakastettuja macaronseja ja yllätyin ihan, että nekin oli ihan syötäviä! Hintaa en kyllä muista, mutta paketissa oli montaa eri väriä ja laatua; oli helppo testailla, että mikä mahtaisi olla hyvää. Suklaaseen ja pistaasiin itse rakastuin, sitruunat taas jäivät syömättä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä olen niit samoi kattonut itekin läkikaupan pakkasesta :) Mut ne maksaa likemmäksi 8€ ja siinä paketissa taisi olla jonkun 12 kappaletta. Siksi jäi kauppaan kun hinta oli aikamoinen :( Mut jos ne kerran on ihan oikeasti hyviä ja niitä kärsii syödäkin, niin voisi joskus ostaa ja testata :o Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  4. namnam! Macaronssit on ihan parhaita ♥ En oo ite ikinä koittanut niitä tehdä mutta nyt kyllä tekis mieli koittaa :)! Tosi söpön näkösiä :3!

    fashionsituation.blogspot.com ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tuo 3€ per paketti jost saa sen 12-15 macaronsia ei ole kallis, vaikkei sitten tykkäiskään lopputuloksesta! :)

      Poista
  5. NAM!! Ja voi kuinka suloisia kuvia oot jälleen ottanut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww kiitos kaunis <3 Ja noi on kyl syntisen hyviä *_*

      Poista
  6. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä!:p

    VastaaPoista