keskiviikko 11. lokakuuta 2017

*:・゚✧Kotitekoinen Pumkin' spice latte!✧・゚:*

Syntilistani kärjessä killuu varmaan Starbucks. Kaikkea jenkkihapatusta pitäisi yrittää välttää, ja Mäkkäri ja Starbucks ovat ehkä ne pahimmat pienten ketjujen ja valtioiden omien ketjujen tuhoajia. Minkäs sille tekee, että kausikahvit ovat vaan niin herkullisia, kuten esimerkiksi se pahuksen Pumpkin' spice latte. Tartuinkin siis härkää sarvista, ja lähdin selvittämään, miten kyseistä lattea saa tehtyä kotona. Säästyy maailma ja säästyy kukkaro, kun herkkukahvin saa tehtyä kotona, sen sijaan että kipittää kahvilaan ja maksaa siitä maltaita. 
Googlaamalla ja vegaaniryhmän avulla löytyikin sitten pari reseptiä, josta siistimmän ja helpomman nyt tässä teille esittelen. Kun etsii ihan suomeksi pumpkin' spice lattea, löytyy ihan megalomaanisen hankalia reseptejä, jotka alkavat siitä kurpitsankuoren höyryttämisestä ja niin edelleen. Käsi ylös kaikilla joilla on aikaa aamuisin alkaa höyryttelemään kurpitsaa :'D 
Isoimmista marketeista kuulemma saa pumpkin spice-mausteseosta, mutta ainakaan Malmin ja Jumbon Citymarketeissa ei kyseistä herkkua löytynyt. Pitää vielä käydä Kampin K-kauppa tsekkaamassa, mutta nyt sitten turvaudutaan omatekoiseen mausteeseen!
Resepti ihan ikiomalle psl-pohjalle on helppo, ja edullinen, ja varmasti jos pipareita tai korvapuusteja leivotte, nämä ainesosat löytyvät melkeinpä jo valmiina. 3 rkl kanelia, 2 tl inkiväärijauhetta, 2 tl muskottipähkinää ja 1½ tl neilikkaa. Itse olin jemmannut onneksi tuollaisen söpön kookoshillopurkin, ja se ajoi asiansa aivan täydellisesti tätä pumpkin spiceä varten. Olen tosi sokerihiiri mitä kahveihin tulee, joten lisäsin tuohon mausteseokseen vielä teelusikallisen ihan perus sokeria, mutta se onkin ihan oman maun mukaan haluaako sitä laittaa.

En ole mikään kahvintekomestari, joten eihän siitä mitenkään kaunis juoma tullut, mutta toimii! Huomaa vaan kuinka överisokerisia ne Starbucksin juomat ovat, sillä tosi happamalta tämä maistui, ja itse olisin kipannut sokrua perään vaikka ja kuinka paljon, jos vaan olisin kehdannut!

Toinen versio oli, että laittaa tätä ihan kurpitsamurskaa lattejuoman pohjaksi, ja sitten heittää kanelia perään. Olen tosi skeptinen tästä, mutta ihan mielenkiinnolla odotan maistuuko tämä yököttävälle vai hyvälle. Tuo tarjoiluehdotuksen kakku on muuten ihan sairaan hyvän näköinen, voi olla että kokeilen leipaista tuollaisen jos psl:n teko tästä on ihan vastenmielistä :D
Toivottavasti te saatte tästä "reseptistä" iloa irti! Olisihan tuohon saanut makeutta jos olisi sen kermavaahtohötön iskenyt päälle, ja sillä olisi saanut juomaan vähän sitä ulkonäköäkin. Mutta onneksi meiltä ei edes kermavaahtoa löytynyt jääkaapista! 
Mausteseostahan voi siis käyttää kahvin sijaan myös leivonnaisiin, jos haluaa jotain syksyistä leivosta tehdä. Itse ehkä pidättäydyn nyt tässä kahvikuviossa, omat leipomisskilssit ovat olemattomia (joo-o ja sitten suunnittelen tuollaisen kurpitsapiirakan leipomista...), ja hermohan siinä vaan menisi.
Lähteekö teillä tämä kotitekoinen pumpkin' spice latte kokeiluun? Entä onko teillä jotain parempaa reseptiä tähän mielessä? Mikä on teidän lemppari(erikois)kahvinne?

14 kommenttia:

  1. Aika mausteisia! En ehkä itse uskaltaisi tommosia kokeilla.. mutta varmasti hyviä! Mä itse teen turvallisesti maidosta ja jauhosta kaakaon ja sulatan sekaan pätkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkäät kahvista, ni kokeile ihmeessä! Täst tulee tosi hyvää :)
      Ja oijoi siis toi kuulostaa taivaalliselle toi sun kaakaoresepti *_*

      Poista
  2. Ah, onko tuo psl siis chai latten kaltaista? Ainakin noi mausteet on samankaltaiset kun mitä siihen tulee. Kiitos vinkistä! Täällä päin ei ole Starbucksia, kiva että on jotain ajatusta miten tätä voisi testailla itsekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOo siis ei ihan. Chaissa ei oo kahvia, mut täs on ihan normi kahvilatte pohjalla, ja sit noi mausteet tohon perään :) Kokeile ihmeessä ja kerro sit tykkäsiks! :)

      Poista
  3. Mä en juo kahvia ollenkaan, mutta jostain syystä haluaisin kokeilla tätä pumpkin' spice lattea, koska monet ihmiset sitä kehuvat! En ole todellakaan hyvä kokkaamaan tai väsäämään mitään kotona, joten en tiedä pitäisikö ensin uskaltautua mennä johonkin kahvilaan tilaamaan tuollainen... En edes tiedä, mistä sellaisia saisi, hmm! Mutta täytyy silti pitää tämä resepti mielessä, voi olla että lähtee meikäläiselläkin kokeiluun ihan kotona vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, siis vaikka Starbucks on viheliäisimpiä konsepteja ikinä, on PSL siellä vaan herkkua. Kandee koklaa, ja sit tehä kotona ite :)

      Poista
  4. Pumpkin´ spice latte on niin hyvää :) Kiitos ohjeen jakamisesta! Täytyy kokeilla joku päivä tätä ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SUosittelen, säästyy pitkä penni kun ei tartte käydä hakees kahvilasta tätä joka kerta, ja noi loput mausteet voi sit käyttää vaik piparinleivontaan kun joulu tulee :D

      Poista
  5. Ainakin Brooklyn Cafesta saa myös pumpkin spice lattea! Ei ole niin makea kuin Starbucksin vastaava eikä sen juomisesta tarvitse kokea huonoa omatuntoa sillä kyseessä on paikallinen yritys :) Kuppikakkuja kannattaa myös testata, varsinkin red velvet on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana ! Kiitos vinkistä, pitää koklaa! Ja kuppikakut kelpaa aina, kuulostaa oikeasti ihanalta. Kiitos kun vinkkasit :)

      Poista
  6. Oooih, kuulostaa niin ihanalle vinkille!<3 ehottomasti menee testiin ;) oon niin koukussa kaikkiin erikoiskahveihin ja muihin, mitä voi kotona testailla! Maidonvaahdotin on näissä juomissa niiiin kätevä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maidonvaahdotin on ollu itelläki hankintalistalla jo jonkun aikaa :D Pitää seki tilata jostain. Ja kiva et täst vinkistä oli hyötyä <3

      Poista
  7. Oi kiitos reseptistä! :) Tätä täytyy joskus testata, kun nyt on parina päivänä tullut napattua kyseistä juomaa Starbucksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tää on hyvä ja pääsee käyttöön ^_^ <3

      Poista