keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

*:・゚✧DIY Sushi!✧・゚:*

Minulta on paljon pyydelty sushiohjeita, joten tässäpä tulee! Me tehdään sushia aika usein, ja oikeastaan usammin me syödään sushia kotosalla kuin käydään ravintolassa. Monilla on tiettyjä ruoka-aineita valmiina kaapissa aina, ja meillä on aina sushintekotarvikkeet valmiina (tuoreita aineksia lukuunottamatta), jos sushihammasta alkaakin kolottamaan. Tässä onkin meidän ohje, jolla tehdään oikeastaan aina omat sushimme. 
Susheihin tulee aina kurkkua ja avokadoa. Yleensä laitetaan myös lohta, mutta koska ollaan siirtämässä ruokavaliotamme vegaanimpaan suuntaan, ollaan viimeaikoina jätetty myös kalaruoat vähemmälle. Ennen kuin kukaan tulee veistelemään niin joo, kananmuna ei ole vegaania, mutta askel parempaan. Ollaan nyt siis käytetty japanilaista munakasta yhtenä täytteenä. Tässä ohjeet japanilaiseen munakkaaseen, joka on muutan hyvää ihan sellaisenaankin!

4 kananmunaa
loraus kookosmaitoa (tai ihan mitä tahansa muuta vastaavaa)
ripaus sokeria
2 ruokalusikallista soijakastiketta
ruokalusikallinen riisiviinietikkaa

Sitten vaan sekaittaa kunnolla ja paistinpannulle! En ole sellainen pro, että saisin paistettua tuon munakkaan sillein kauniin tasaisesti, mutta eipä sitä tasaista pintaa paljon pääse ihastelemaankaan sushin välistä. 
Meidän sushit ei koskaan ole mitään taideteoksia, osasyy on siinä että me ei hirveästi tuota riisiä laiteta sushien väliin. Näin susheista saa vähän kevyempää ruokaa, ja en itse henk koht tykkää edes liian riisisistä susheista. Susheihin siis tarvitsee myös sushiriisiä (jonka teko on ihan helppoa kun iskee vaan ainekset riisinkeittimeen ja antaa masiinan hoitaa homman), sekä noria ja kippo vettä. Kostutan noriarkin, ja levitän jäähdytetyn riisin noin puolelle alueelle arkkia. Jos haluaa täyteläisempiä susheja, 2/3 arkista riisiä ja sitten sopivaan väliin vaan täytteet! Sitten vaan tiukka ote bambumatosta ja rullaamaan! Hyvä veitsi tosiaan on aika tärkeä osanen sushintekoa, ja meilläkin on tosiaan se veitsi vielä ostamatta. Tylsä veitsi vaan painaa sushit lyttyyn ja repii leväarkin. 
Sushin teko on vähän sellainen prosessi että sen voi tehdä monella eri tapaa ja monilla eri täytteillä. Meilläkin eniten ollaan syöty avokado-lohi-kurkku -susheja, mutta kokeiltu myös wasabi-tuorejuustoa sekä ihan perus Philadelphia-juustoa. Salaattisusheja haluaisin myös kokeilla jossain vaiheessa. 
Kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus tehdä susheja kotona, jos yhtään sushin ystävä on. Sotkuahan siitä tulee ja ekalla kerralla sushit voivat olla kaikkea muuta kuin söpöjä (en tiedä onko meidänkään sushit mitenkään hyvännäköisiä vaikka aikamonessadas kerta tämä on kun niitä kotosalla tehdään), mutta makuunhan se ei vaikuta. 

8 kommenttia:

  1. Ah, kylläpä tuli nälkä! Mun suosikki on ehdottomasti toi että avokadoa laitetaan sushiin. Avokado-kurkku-lohi on todella hyvä, tai katkaravuilla/surimilla sama. Mä löysin vasta omasta lähimarketista (K-kauppa) surimipuikkoja pakasteesta, niin on tullut tehtyä aika paljon sushia. Laitan itse myös aika vähän riisiä kun kotona tekee, on ne vaan parempia ne muut täytteet :D Sit kunnolla inkiväärilastuja kylkiäiiseksi!

    Tosta kananmunasta en ole ikinä oppinut tykkäämään! Onko se Japanissa ihan pääruokana/suolaisena ruokana, vai onko se tarkoitettu jälkkäriksi kun se on niin kauhean imelää?

    VastaaPoista
  2. Ah sushia, nam<3 Mä rakastan tehä kans sushia ite ja lempparitäyte ever on avocado :P Tampereelle on muuten avattu yks uus rafla tässä hiljattain, Itsudemo nimeltään! Suosittelen testaamaan sen sushibuffaa ens kerran kun tännepäin tuut<3

    VastaaPoista
  3. Sushien makumaailmasta en oikeastaan välitä, mutta niiden tekeminen on niin kivaa! :D

    VastaaPoista
  4. Omnom!

    Ite en ole tota kananmunaa vieläkään muistanut kokeilla kotisusheissa, mutta voisipa ensi kerralla vihdoinkin kokeilla. Täytteinä oon käyttäny kurkun kanssa graavilohta, tonnikalaa, avokadoa, surimipuikkoja, tuorejuustoja edellämainuttujen kanssa ja uusi suosikkini on laittaa broilerin fileetä. Etenkin ton kanan kanssa oon laittanu täytteeksi vielä paljon salaattia ja sillon vasta herkkua onkin ^_^
    Laitan leväarkille yleensä puoliksi kahdet eri täytteet kun teen sushia vain itselleni. Välillä teen myös kalifornian rullia ja tonnikala nigireitä jämäriisistä.


    VastaaPoista
  5. Voi että, mulle tuli aivan järkyttävä nälkä tätä postausta lukiessa! En ole hirveämmin sushia syönyt, mutta päätin, että nyt on aika muutokseen, kun niin moni niitä kuitenkin kehuu. Luulen, että jätän sushien teon paremmalle kokille, mutta täytyy kyllä ehdottomasti painaa tämä resepti mieleen! Näyttää nimittäin niin hyvältä *_*

    VastaaPoista
  6. Sushi on jotain mitä tahtoisin oppia syömään! Joku siinä levän rakenteessa vaan tökkii ja pahasti.
    Hyvältä vaikutti tämä sushi ohje! Jos joskus innostun maistamaan taas pitää kokeilla tätä

    VastaaPoista
  7. Mmmm, pitäisi tehdäkin taas sushia! Ite olen tehnyt vain sillä lohi-kurkku -täytteellä ja siitäkin on hävyttömän pitkä aika. Tuo japanilainen munakas kuulostaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  8. Vooi, tulipa minulle nyt tosi iso tarve päästä tekemään susheja! Teidän sushit näyttää kyllä tosi herkullisilta, ja minunkin pitäisi uskaltaa kokeilla tuota avocadoa sushissa vaikka en ole avocadon suurin ystävä. :D myös tuo japanilainen munakas kuulostaa niin herkulliselta, että sekin menee kyllä testiin.

    VastaaPoista