maanantai 25. huhtikuuta 2016

Blogini tarina☆

Ihana Inka antoi minulle haasteen, joka on blogini historiasta! En muista olenko koskaan tehnyt aikaisemmin tällaista, ainakin aihetta olen sivunnut, mutta tehdään nyt ihmeessä uudestaankin ja perinpohjaisesti.

Aloin bloggaamaan jo kaaaauan sitten (ennenkuin bloggaaminen oli mainstreamia), vuonna 2007. Silloin perustin ensimmäisen Strawberry Chocolate-blogini, eli silloin nimellä ストローベリーチョコレート:n. Blogi oli lolitablogi, ja kameraahan minulla ei edes ollut käytössä, joten kuvailin silloisella rähjänokialaisellani kaikki kuvat, ja laatu nyt on sekä kuvattavassa että kamerassa ollut mitä on. En lukenut muuta kuin muiden lolitojen blogeja, ja lolitapiireissäkin blogien pito taisi olla aika harvinaista, en muista kuin muutaman jotka bloggasivat, ja nykyisinkin Kata taitava olla ainoita lolitablogien pitäjiä Suomiscenestä. Voi olla tietty etten tiedä, kun en enää aktiivisesti lolitamuotia seuraakaan. Lolitan jälkeenhän kiinnostus laajeni, ja aloin lukemaan gyaruiden blogeja, kuten Coco the chocoa, silloista Cupcake Couturea sekä Sui Princessiäja Sweethear Fashionia, joka ei enää taida blogata ollenkaan. Vieläkään en ns. perus lifestyleblogeja jaksanut lukea ja en itsekään bloggaillut säännöllisesti, vaan vain silloin jos tein jotain erittäin spesiaalia ja mainitsemisen arvoista. 

Vanhalla blogillani oli joku bloggerin ikivanha malli, johon ei saanut tehtyä muutoksia yhtälailla kuin tähän malliin mikä nykyisin on itselläni käytössä. Lukijoita oli huimat 140, ja en mainostanut blogiani missään, kun ei se minulle ollut mikään big deal, bloggailin kun sattui huvittamaan ja jos ketään ei tekstini kiinnostaneet niin ei sekään minua juurikaan liikauttanut suuntaan eikä toiseen. Kuitenkin, vuonna 2013, totesin että aika tympeää kun blogi näyttää aivan kamalalta ja haluaisin hienon ja tyylikkään blogin niinkuin suurimmalla osalla ihmisistä on. Vieläkään en lukenut mitään tavallisia blogeja, mutta olin siirtynyt lukemaan japanilaisten mallien jne blogeja, ja otin vaikutteita sieltä ulkoasuun ja kirjoitustyyliin. Perustin silloin Ganbatte desu ka?:n, sillä tavoitteena ei vieläkään ollut minulle minkään mahtiblogin perustaminen (eikä kyllä varsinaisesti ole nytkään), ja halusin pitää gyaruteeman vahvana blogissani. Vuoden jälkeen kuitenkin totesin, ettei gyaru ole enää aktiivisin tyylini, sekä nimi on japanipiirien ulkopuolisille varmasti haastava, joten vaihdoin nimen Tuuli Mariaksi, vaikka nimi onkin todella geneerinen. Omaa etunimeäni en halunnut blogin nimeksi, se oli varma. Toinen ja kolmas nimi saivat ajaa asiansa. Nyt näin jälkikäteen mietittynä olisi sitä voinut repäistä jonkun tyylikkäämmän ja mieleenpainuvamman nimen, mutta ei sitä siinä hetkessä osannut käyttää päätänsä sitten yhtään. 

Vuosi sitten sain kunnon inspiksen blogin aktiiviseen päivittämiseen. Kirjoittaminen ja kuvaaminen on aina ollut kivaa, ja tuolloin jäin blogimaailmaan koukkuun. Aloin lukemaan aktiivisesti muita bloggaajia aivan laidasta laitaan, ja olenkin löytänyt paljon uusia kiinnostavia blogituttavuuksia. Harmittaa kyllä että tässä ajansaatossa on huomannut useiden lempiblogien karsiutuneen pois aktiivisten listalta, ja uusia ei kyllä ihan samaa tahtia lukulistalle lisäänny. Esimerkiksi kaikki gyarublogit suomenkielellä alkaa olemaan aika kuolleet let it TWINKLE blogia lukuunottamatta, joka on tällaiselle laiskalle möllille joka ei jaksa enkunkielisiä blogitekstejä lähteä lukemaan niin iso harmi. Tässä vuoden aikana on tapahtunut kaikenlaista todella merkittävää ja hienoa blogilleni, olin muunmuassa indiedaysin lukujaäänestyksen top10:ssä ja pääsin ensimmäistä kertaa iltagaalaan juhlistamaan voittajia ja omaa sekä kavereiden sijoituksia. Aloitin bloggaamaan myös portaalissa, joka ei lukijoiden silmiin ole varmaankaan juuri näkynyt. Olen päässyt osaksi mahtavia yhteistyökuvioita, ja kokemuksia on karttunut hurjasti juuri bloggaamisen puolelta. 

Omakin blogi on kehittynyt hurjasti, laitoinkin muutaman havainnollistavan kuvan Strawberry Chocolatesta tähän, joten voitte verrata nykyiseen (Tyylikäs asukuvia vuodelta 2009 ja erittäin hieno banneri). Olen kehittynyt kaikilla bloggaamisen osa-alueilla, ja toivonmukaan tulen kehittymään edelleen. Esimerkiksi en ole tällä(kään) hetkellä ihan sataprosenttisen tyytyväinen siihen, miltä tämä minun blogini nyt nykyisellään näyttää. Jotain koodaustaitoja olisi kiva osata sekä saada blogista houkuttelevampi. Kuvaustaitojakin voisi treenata ja uusi objektiivikin olisi kiva sitten jossain vaiheessa elämää hankkia. 

Ihan hauskaa pohtia tätä oman blogin kehitystä näin! Olen tylsimys ja en lähde haastamaan tähän ketään, mutta olisi kivaa kuulla muidenkin blogien tarinoita, kuinka siihen blogiuralle oikein ajautui.  Ja sitten, kiinnostaisiko ketään nähdä lisää matskua tuolta vanhan blogini puolelta? Mitään ihan oikeasti hyödyllistä siellä ei ole, mutta jos joku haluaa päivän naurut niin... :D 

30 kommenttia:

  1. Ihan mahtava postaus Saga♥ Tätä oli niin kiva lukea ja upeat kuvat postauksessa :)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen postaus. :) Ja mua ainakin kiinnostaa nähdä sun vanhan blogin sisältöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu hei kiitos ja kiva kuulla, pitää kaivella jtn arkistojen "helmiä" Xd

      Poista
  3. Voi apua mun blogi siellä, ihan älytön kunnia mutta samalla nolottaa ku mun blogi on niin hiljanen viimeaikoina ja muutenki vähä meh XD no mutta kiitos kuitenkin!♡( ; ; )

    VastaaPoista
  4. Ihana pikku Saga! <3 Hirveän suloinen! Ihana postaus jälleen! Tätä oli kiva lukea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eikää ihana kiitos <3 kivaa et postaus oli kiva ^_^

      Poista
  5. Todella mielenkiintoista saada tietää blogihistoriastasi! Olisi kyllä hauska nähdä materiaalia vanhasta blogistasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla et tää postaus oli mielestäsi hyvä :) pitääpä kaivella matskua sit vanhastaki blogista julkisuuteen!

      Poista
  6. Kiva postaus :) Hienoja on kuvat ja mielenkiinnolla toki aina lukee muiden vanhojakin juttuja! Hyvää kevättä sinne ja tervetuloa vierailemaan mun alkukuopissa sutivassa blogissa hellewi.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu pitääpä vilkaista teikän blogi :) kiitos paljon <3

      Poista
  7. Tee postaus tai vaikka pari siit vanhasta blogista ja laita paljon kuvia! Kiinnostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo no tehdään kun kerta kiinnostusta löytyy! ^_^ <3

      Poista
  8. kivat selluliitit :D kehitä blogias laittamalla sukkahousut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehitä ittees hankkimalla silmälasit ja sensuuri nettikirjoitteluun.

      Poista
  9. Kiva oli lukea vähän bloggaamisesi 'taustoja' ja kuvia kehiin vaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu mahtavaa et tää oli ihan nappipostaus :) kiitoskia Inkalle vaan! ^_^ <3

      Poista
  10. Ihana kuulla, että mistä sun bloggaaminen on lähtenyt käyntiin :) Ja onhan se, että oma tyyli muuttuu aikojen saatossa varmasti näkynyt sun bloggaamisessa! Muistelin sun joskus jakaneen joitain vanhempia kuvia täällä, mutta olisi kiva nähdä sellaisia postauksia useamminkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja se on ihan vaan teidän ansiota <3 ja joo tein sen throwback-sarjan silloin joskus :D joo jos kiinnostusta on niin mielelläni teen <3

      Poista
  11. Sulla on ihana blogi, tykkään siitä juuri tälläisena kuin se on <3 Erotut massasta hyvin! Ja varmasti kehityt bloggaajaana vielä! Tosi mielenkiintoinen postaus ja olisi kyllä mielenkiintoista lukea sun vanhoista blogimerkinnöistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että ihanasti sanottu <3 jos tosiaan kiinnostusta löytyy niin mielelläni teen tarkempaa katsausta vanhaan blogiini vielä <3 ihana kommentti, kiitos <3

      Poista
  12. Jee ihanaa kun toteutit tän!<3 Siis mä kans luin aikoinaan gyarublogeja, kun ne oli vielä yleisempiä ihan vaan siks koska ne oli niin älyttömän siistejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh jännää, en tiennytkään! :D harmittaa suunnattomasti joo ettei gyarublogeja pahemmin enää hengissä ole :/ ja kiitos sulle tästä haasteesta, oli ihan mahtava toteuttaa ^_^

      Poista
  13. Ihana kun oot pitänyt blogia kuitenkin jo niin pitkään :) Todellakin kiinnostaa nähdä matskua myös vanhasta blogista!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu no jos kerta on tällainen suosio niin vois tehä postausta just vanhasta blogista tarkemmin :) <3

      Poista
  14. Tosi kiva postausidea, voisin kyllä itsekin tehdä tämmöisen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo sulta ois aivan mahtavaa lukee sun blogin historiasta ja vaiheista!!

      Poista
  15. Olipa kiva ja mielenkiintoinen postaus :) Oot kehittynyt upeesti ♥

    VastaaPoista