maanantai 30. toukokuuta 2016

Nyt stressaa häät!!☆

Jepjep, ensimmäinen todellinen painajainen häihin liittyen tuli nähtyä viime yönä. Olin kirkossa, mutta naama meikkaamattomana ja hiuksia ei oltu edes yritetty laittaa. Itkin kaasolleni että nyt jäi hiuspinnit ja meikit kotiin, oikein huusin hänelle että lähde nyt hemmetti vieköön hakemaan minulle hiuspinnejä ja meikit. Sitten mieheni pamahti takahuoneeseen ja aloin huutamaan hänellekin, että tämä koko homma menee ihan pieleen. Jotain positiivista, kengät istuivat jalkoihini kuin nakuutettu! Sitten heräsin keskellä yötä siihen, että voi piru, häihin ei enää ole kauaa. Kaksi viikkoa, apua! 

Itse juhlat ei stressaa alkuunkaan! Eckerö Line on ollut todella ihana firma tehdä yhteistyötä ja he ovat todella innoissaan häistämme, ja homma on hoidossa. Olen todella helpottunut kun voin tuntea olevani hyvissä käsissä. Mekko on pienennettävänä ja kaikki todellakin mallillaan, kakku tilattu ja vieraslistat läpikäytynä. Varasin itselleni kampaamoajankin, kun totesin ettei minun kannata alkaa säätämään mitään itse aamulla, kun minun hiustenlaittotaidot on mitä on. Meikkaan kuitenkin itse itseni, tyhmältä tuntuisi maksaa että joku muu sen tekee. Töistä sain vapaata kolmeksi päiväksi, ja halusivat antaa vielä yhden "ilmaisen" vapaapäivän, vaikka vakuuttelinkin että totta kai voin tulla töihin heti häiden jälkeen. Kaikki on häiden suhteen ihan mukavasti, mutta voi että tuo uni pamautti kauhean stressin ja ahdistuksen päälle siitä, että mitä jos... Kun ei koskaan tiedä mitä käy. Minun tuurilla olen kauheassa vatsataudissa juuri hääpäivänä, ja koko pirskeet joudutaan perumaan.

Sormuksetkin on siis ostettu, en muista oliko siitä jo täällä blogin puolella puhetta. Koska miehekkeeni kielsi täällä paljastamasta sormuksen ulkonäköä, kuvailen sitä nyt vain. Väri on siis ruusukulta ja kimallusta siinä on kerrakseen. Ja oliko nimestä puhetta? Aion ottaa yhdistelmänimen, ja siihen tottuminen onkin sitten vaikeaa. En halunnut vaihtaa kokonaan nimeäni toiseen, sillä jonkinlainen viha-rakkaussuhde minulla on omaan sukunimeeni. Ja onhan se hauskaa, naureskeltiin useamman ihmisen kanssa sitä, kuinka super suomenruotsalainen nimi minulla tulee olemaan, vaikken siis ruotsia äidinkielenäni puhu. Lisäksi matkustellessa yhdistelmänimi voi aiheuttaa hankaluuksia, sillä taitaapa olla aika skandinaavitapa ottaa edes sellaisia nimiä. Noh ehkä sitä kaikesta selviää. 

Sellaisia hääkuulumisia tähänväliin. Tuntuu kyllä siltä että koko juhlien järjestäminen on ollut aivan liian helppoa, ja jotain dramaattista on nyt unohtunut. Sellainen semitärkeä asia kuin esteettömyyden tutkiminen meillä jäi nyt viimetippaan, kun olimme unohtaneet koko roskan. No mikäs siinä kuin äkkiä nimiä paperiin ja maistraattiin, ja täytyy toivoa että lupa vihkimiseen napsahtaa ennen häitä :'D 

19 kommenttia:

  1. Ihania hääkuulumisia! :) Odotan jo innolla minkä näköinen prinsessa oot hääpäivänä ja muutenkin hääpostauksia <3 Mä itse haluaisin ottaa kyllä poikaystävän sukunimen, se on kivempi kun mun :D Ehkä mäkin pääsen joku päivä naimisiin, mulle hääjuhlalla ei ole niin paljon väliä, vaan sillä että saadaan sanoa tahdon <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äääh vastasin kilometrikommentin ja kännykkä sit ei lähettäny sitä :(( joo siis en mäkää ite juhlia stressaa, mut se kirkko-osuus! :D se jännittää. Ja meillä on aika samantyyliset nimet niin oli hyvä ottaa yhdistelmä. Ja ihana kommentti, kiitos :)

      Poista
  2. Ihanaa saada tänne hääpostausta ♥ Kaikki menee varmasti juuri suunnitellusti, olette sen ansainneet ♥ Mun mielestä kaksiosaiset sukunimet on todella kivoja, jos vain sopivat yhteen :) Ja onhan esimerkiksi useilla espanjankielisillä todella pitkät sukunimet, joissa on äidin ja isän molempien sukunimiä yms. joten tuskin skandinaavinen sukunimi kovin aiheuttaa harmia matkustellessa (?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho tota espanjajuttua en tiennytkää! Moni vaan sanonu et nimet jois on ääkkösiä ja väliviiva on tosi vaikeita lentolippuja varatessa ettei tuu hämminkiä. Kiva tietää et näin on, en oo perehtynyt ite kieltämättä pahemmin :D ja ihana et tykkäät hääpostauksista, puss <3

      Poista
  3. Oi en kyllä millään malttaisi odottaa hääpostauksia! :) Oot varmasti tosi upee morsian ja teille tulee upeet häät<3

    VastaaPoista
  4. Olen sun blogissa eka kertaa, onnea kaikkiin valmisteluihin, että menis hyvin.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein hyvää alkavaa viikkoa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi kiva et eksyit tänne! Pitääpä käydä tsekkailee arvonta :)

      Poista
  5. Eiköhän ne häät mene kuten kuuluukin, älä ota turhaa stressiä~~ Mitä nimeen tulee, kuten joku tässä aiemmin mainitsikin, ainakin Espanjassa kaikilla avioituneilla on yhdistelmänimet ainakin naisista, en nyt muista koskiko miehiäkin, mutta joka tapauksessa tuskin tulee tuottamaan ihmeempiä ongelmia. ^^'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. * korjaan kaikilla ihmisillä on yhdistelmä nimet, myös lapsilla. Perheen sisällä samaa sukunimeä on vain sisaruksilla, äidillä, isällä ja lapsilla on kaikilla eri nimet, joten jos he matkustavat ongelmitta, etköhän sinäkin :'D

      Poista
    2. Toi on helpottavaa tietää :D kuten anellekin vastasin, oon kuullut et nimet väliviivalla ja ääkkösillä vaan tuottaa joskus vaikeuksia. Kuulopuheita, niin ehkä ne ei oo totta tai ollut vaan ikäviä vastoinkäymisiä :)

      Poista
  6. haha, mä oon hieman naureskellutkin että sun nimi on kyllä häiden jälkeen todella suomenruotsalainen, vaikk olisit ottanut pelkästään miehesi nimen, mut yhdistelmänä voi olla sellainen kombo että pääkaupunkiseudulla saattavat olettaa sun puhuvan sujuvaa ruotsia :D Ihan mahtavaa toisaalta, että teillä molemmilla on ruotsinkieliset sukunimet jo ennestään, match made in heaven.

    Kai oot jo vihkojen reunaan harjoitellut uutta nimmaria? ;) ja hirvee rumba, passit ja kaikkihan menee varmaan uusiksi kun nimeä vaihtaa. Noi esteettömyystodistukset ja nimenvaihdot on kyllä sellasia juttuja, että saattaa häitä suunnitellessa unohtua ihan tyystin, kun ne on tommosen prinsessahumun keskellä kuitenkin aika arkisia ja tylsiä paperihommia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on se hassua kun kumpikaan ei äidinkielenään ruotsia puhu :D Oh well mutta kuitenkin. Ja ihanasti sanottu toi match made in heaven! <3 *_* Joo niinhän se on, aika mätsäävät nimet meillä :D

      Ja en oo, mietinkin et puhelimeen vastatessa ja nimmaria kirjoittaessa voi tulla ongelmia :'DD Pitääkin alkaa harjoittelemaan!

      Poista
  7. Suosittelen maskeeraajan tekemää huoliteltua häämeikkiä. Se on rahansa arvoinen lysti. Eri asia jos olisit meikkiartisti tai hallitsisit perusteet, mutta kun contourkin kaipaisi lisää häivytystä ja kulmakarvat harjoitusta :) Näyttää paremmalta kun kokonaisuus on huoliteltu ja homssuinen meikki ei pistä esiin kuvista.

    VastaaPoista
  8. Häät on jotain niin ihanaa! Vaikka viimeksi olin 2vuotias ja vanhempieni häissä etten oikein mitään muista :D Valkoisen mekon kyllä tahdon ylleni pukea ja sanoa sille oikealle tahdon.
    Kallista lystiä hääjärjestelyt, mutta varmasti sen arvoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no joo, mäkin oon jäänyt hääjuhlista aika vähälle :D Mulla ei kyl oo valkoista mekkoa, mut toivonmukaan saan sanoa että tahdon :D On tää, enemmänkin stressaavaa, mut toivottavasti kesäkuussa tää urakka palkitaan :)

      Poista
  9. Voi ei, toivottavasti ressi vähän laantuisi ja todella paljon tsemppiä valmisteluihin<3

    VastaaPoista