torstai 31. maaliskuuta 2016

Epäonnea kerrakseen☆

Aloha vaan täältä Helsingistä. Siis huh, kyllä oli reissu, ja otsikkokin siitä jo kertoo hiukan. Ei mistään huonosta reissusta kyse ollenkaan, paljon ihania kokemuksia, kauniita maisemia, paljon shoppailua, hyvää ruokaa ja juomaa sekä mukavia ihmisiä. Kuitenkin sitä yhteen reissuun mahtui vaikka ja mitä, ja ihme on että tässä edes hengissä ollaan (huh no hiukan dramatisointia tässä kohtaa). Kuvia reissusta tulossa pikapuoliin ja arvontaa kanssa, mutta nyt, väsymyspäissäni ja niin tyytyväisenä että olen taas takaisin Suomen kylmyydessä, kirjoitan teille mitä kaikkea vastoinkäymistä ja kämmiä meille kerkesi tuon vajaan viikon retken aikana käymään. 

Lähtöhän siis oli juuri sinä päivänä, kun ne kamalat iskut Brysselissä tapahtui. Ja meidän lennothan oli muutenkin aivan kamalat, Helsinki-Amsterdam-Lontoo-Phoenix-Honolulu. Kaikki Brysseliin matkalla olleet lennätettiin siis samalla koneella Amsterdamiin, joten kone oli ihan täpötäynnä. Lennoissa ei mitään valittamista sinällään vaikka rankkaa olikin, se nyt oli tiedossa jo siitä lähtien kun lennot oli maksettu. Harmillista vaan että taas piti tuollainen pommitus olla, aivan kamalaa ja hirveää!

Isku Brysseliin tietenkin sitten kiristi joka lentokentällä turvatoimia. Olin onnistunut valkkaamaan itselleni lennon ajaksi juuri ne pikkarit, joissa oli edessä rusetti josta roikkui metallinen sydän. Jäin siis joka turvatarkastuksessa tutkittavaksi! Aikamoista, eikä se tullut itselleni aamulla vaatteita valitessa mieleenkään. Lennot meni hyvin kuten yllä mainitsinkin, mutta lennolla Lontoosta Phoenixiin onnistuttiin istumaan sitten sellaisen lapsen vieressä joka päätti oksentaa koko käytävän täyteen (hiukka dramatisointia ehkä tässäkin). Eniten ihmetytti tässä se että lapsi ei ollut mikään ihan pieni, ehkä 11-vuotias, sekä se, että meidän istumapaikat olivat ihan vessojen takana. Sen sijaan että huonon olon iskiessä menisi vessaan mieluummin jää käytävälle ihmettelemään (ja vessat olivat vapaana toim.huom). Kerran vahingon nyt vielä ymmärtää mutta jatkuva purjoaminen siihen ihan viereen käytävälle jo väsyneenä kolmesta aikaisemmasta lennosta niin huh ei kyllä huumori riittänyt, paitsi nyt näin jälkikäteen kun kertaa mielessään tapahtumia koko lomalta.

No sitten vielä usean tunnin lennon jälkeen oltiinkin Havaijilla. Pakko sanoa että lento Phoenixistä Havaijille oli yllättävän pitkä, 7 tuntia. Väsytti jo jonkin verran ja odotin vain että pääsisin hotellille ja suihkuun. Koska taksit eivät mitään ilmaisia Havaijilla ole, hypättiin ihan paikallisbussiin. Matka kesti ihan tuhottoman pitkään lentokentältä keskustaan, kunnes bussi ajoi kolarin. Siinä sitä sitten istuttiin, ja poistua ei saanut ennen kuin poliisi tuli paikalle. Ja siinähän kesti 45 minuuttia. Ei kellekään käynyt mitään, auto kolautti vain bussin kylkeen jättäen lommon.

Itse Havaijilla olo meni tosi hyvin, pahemmilta vältyttiin, kuten esimerkiksi minä palamiselta. Uimassa oli kivaa käydä, ja me menimmekin uimaan aina tosi aikaisin aamulla, kuuden maissa, kun ei viihdytä hirveässä ihmismäärässä. Aamuisin saikin uida aika rauhassa, seurana oli vain muutamia ihmisiä ja aallot olivat korkeita. Onnistuinkin kolhimaan itseni uidessa, kun uitiin aallokossa. Tunsin kyllä että osuin pohjaan kun kyseinen aalto oli todella suuri, mutten huomannut että se olisi sattunut tai mitään. Noustessa ylös minulla olikin iso haava polvessa, kun kivikko olikin repäissyt siihen. Onnistuin vielä myöhemmin potkaisemaan suoraan niihin samoihin kiviin. 

Ravintoloiden puute oli myös huomattava, sekä kalliit hinnat niissä. Päätettiin että yhtenä iltana lähdetään syömään hienosti ja laittauduttiin (tai minä laittauduin). Kuinkahan kauan kierreltiin etsimässä ravintolaa minne olisi mahtunut, mutta sellaistapa ei löytynyt mistään. Huvittavaa siinä sitten korkkareissa ja meikit laitettuna kipittää lähikauppaan ja ostaa take away sushia ja möet-pullo ja mennä hotellin parvekkeelle syömään. Ei se kyllä oikeastaan haitannut, maisemat oli nättejä ja halvemmaksi tuli! (Vielä yksi toim. huom. Möet ei ole kyllä kauhean hyvää. Olen halunnut maistaa sitä mutten raaski maksaa pulloista juuri mitään, ja nyt lähikaupassa pullo maksoi n.30€ niin juhlan kunniaksi päätettiin testata. Mutta joo, paljon parempaa shampanjaa on olemassa ja halvemmallakin)

Viimeisenä päivänä vuokrattiin avoauto käyttöömme ja lähdettiin kiertämään saarta! Oli kyllä tosi kivaa, siitä lisää sitten tulevissa postauksissa. Se mikä tähän liittyy, on se että emme voineet pitää kattoa auki kauhean helteen takia ja hattuahan ei kummallakaan tietenkään mukana ollut. Kun hämärä alkoi illalla laskeutumaan, päätettiin että nyt voidaan käyttää tätä ihan avomuodossaan kun ajetaan kohti lentokenttää. Tähän väliin mainittakoon että Havaijin ruuhkat ovat toiseksi pahimmat koko Jenkkilässä. Juuri kun olimme kuusikaistaisen moottoritien keskellä, alkoi sataa. Kyllä. Voiko koomisempaa ja stereotyyppisempää ollakaan? Varmaan oltiin huvittava näky ja nyt naurattaa itseä ihan tosissaan, mutta silloin ei kun yritettiin pohtia että mitenkäs hemmetissä saadaan tähän katto päälle kun tienviereen ei vaan ruuhkan takia pääse sekä kattoa ei vauhdissa pystynyt laittamaan. Sade siis ihan oikeasti alkoi kuin kirkkaalta taivaalta ja loppuipa se sitten saman tien kun kiroilun ja paniikin lomassa oltiin saatua ajettua auto sivulle ja viritettyä katto paikoilleen. Ja sen koommin ei sitten satanutkaan, eikä päivänäkään ollut pisaran pisaraa tullut taivaalta. 

Takaisintulolento oli ihan yhtä pitkä kuin menomatkakin, Honolulu-Dallas-Lontoo-Amsterdam-Helsinki. Kaikki yölentoja, ja oltiin ihan turistiluokassa viimeistä lentoa lukuunottamatta. Nukuttua ei siis pahemmin saanut ja voin olla aika kuollut tämän loppuviikon kun tuli 48 tuntia puhdasta valvomista. Toivoin jo heti Dallasin lennolle mentäessä että olisimmepa vaan pian jo Helsingissä. Lento Dallasiin kesti 7 tuntia ja sieltä Lontooseen 10 tuntia. Tällä Lontoon lennolla sitten alkoikin tapahtumaan. Edessä istuvan naisen yläpuolelle syttyi se service-valo, ja kohta alkoikin kuhina. Ei ihan kuultu/saatu selvää mitä kävi, mutta lentoemännät syöksyivät soittamaan hätälaskua varten ohjaamoon ja naista talutettiin vessaan. Pian kuulutettiin että löytyykö lennolta lääkäriä. Todella kauheaa että jotain sattuu ja juuri lennoilla, mutta nyt myönnän suoraan olleeni itsekäs ja miettineeni että miksi juuri nyt! Ja sitten se kaiken huippu tässä. Ei naisella ollut muuta kuin ripuli! Ja paras kohta, oli tämä nainen sitten vahingossa, hmm, jätösti penkille. Ei oikeasti, vieläpä lennon alussa, joten saimme kevyet kahdeksan tuntia nautiskella siitä ihanasta tuoksusta. Ja eikä naisellakaan sitten mitään kauhean huonosti ollut,hän meni tilanteen laannuttua heittämään läppääkin lentoemäntien kanssa ja naureskeli tapahtuneelle (sai vissiin siirron bisnesluokkaan tapahtuman "kunniaksi"). Jotain hyvää, välilaskulta sentään vältyttiin.

Että sellaista kaikkea! Voitte vaan kuvitella kuinka onnellinen olen kun saan nyt vaan istua tässä omalla tietokonetuolilla ja juoda teetä ja tehdä koulujuttuja. Matkailu on ihanaa mutta joiltain reissuilta se vaan on se kotiinpaluu ihan parasta.

28 kommenttia:

  1. Huh, olipa teillä tapahtumarikas reissu! Onneksi mahtui mukaviakin juttuja, ja nyt oot taas yhtenä kappaleena Suomessa :) Tervetuloa takaisin siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä se kyllä oli, niin hyvässä kuin pahassakin!! Ja kiitos kiitos ^_^<3

      Poista
  2. Eikä mitä tuuria :D Varmasti oli naurassa pidettelemistä, kun selviää syyksi vain ripuli. Reissu on kuulostanut kaikella tapaa hyvältä vaikka epäonnea oli matkassa. Ainakin tulette muistamaan reissun ja pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kyllä nauratti!! :D Itse en ehkä olisi sellaista hulabaloota nostanut jos itelle ois moinen kämmi käynyt... :D Mutta tyylinsä tietty kullakin. Reissu oli mahtava, tykkäsin Havaijista kovasti ja kuvia on tulossa <3

      Poista
  3. Ai kauhea mikä surkeiden sattumusten sarja! Hyi noita lentokonejuttuja, ripulia ja oksennuksia... Jäätävää!! Tällaset tarinamaiset matkakertomukset on muuten ihan mun lempparipostauksia! Näitä on niin kiva lukea kaikista blogeista, monesti nimittäin just reissuilla sattuu ja tapahtuu. :D Harmi että kaikki ei menny ihan nappiin mutta varmasti jäi paljon hyviä muistoja, innolla ootan tulevia Havaiji-postauksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah no älä muuta sano, sitä se todellakin oli! Ja jep, kaikenmaailman eritteiden kanssa sitä saikin olla tekemisissä vielä siinä pahimmassa mahdollisessa, eli lentokoneessa D: Ja hei kiva kuulla, et oli nappiteksti :) Todellakin jäi hyviä muistoja, oonkin just kirjoittelemassa matkapostausta kuvineen ^_^

      Poista
  4. Haha,eikä miten nyt noin paljon epäonnisia juttuja.. Noh onneks koko reissu ei sentään mennyt mönkään<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä, kaikkee kyl oli ja ihan tarpeeksi!! :'D Ja onneksi ei mennyt, vaan suurin osa tapahtuneista oli kyl kivoja juttuja :)

      Poista
  5. Voi herranjestas mikä reissu :D Muutenkin ihan liikaa lentoja ja niiden vaihtoja teidän reitillä ja sit vielä noita eritteitä joka puolella :'D Vähän kyllä pisti naurattamaan, vaikka ymmärrän että ei ole hirveän mukavalta tuntunut todellakaan.
    Ja noi vaihtolentojen määrät on kyl semmonen, että mä pyrin maksimissaan kahteen vaihtoon aina lentojen suhteen, maksan mielellään vaikka vähän enemmän hintaa reissusta, jos perille pääsee mahdollisimman suorasti. Eikö teitä ole miehen kanssa häirinnyt yhtään toi kentillä odottelu ja edestakas sompailu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No naurattaa muakin nyt, silloin ei :D Onneksi ei ollutkaa mitään vakavaa vaan tällasia juttuja joille just voi virnistelle sitten jälkikäteen :) Ja joo oli ihan järkyt lennot! Ei tosiaan tuu toiste tollasta tehtyä, ainakaa iha heti. Siis joo, mut kun oli 5000€ lennot versus 300€ lennot niin mieluummin kärsi ja maksoi paaaljon pienemmän summan kuin olisi joutunut kuitenkin vaihtamaan sen kerran :/ Veihän tuo aikaa kun lennoille piti kaksi päivää varata mutta, päästiinpä nautiskelemaan edes hiukan. Ja haittasihan se, kyllä se pari vaihtoa meni mutta vikat alkoi tosissaan nyppimään >_<

      Poista
  6. Huh mikä reissu! :D Siis miten yhdelle pariskunnalle voi tapahtua noin paljon? No ainaki oli tapahtumarikas jos ei muuta! Varmasti oli ton kaiken arvoista :) Mun on pakko sanoa, että en itse tiedä kestäisinkö noin montaa välilaskua, korvat varmaa hajoais.. :/ Toi vaatii kyllä tosi paljon! Ootan kuitenkin innolla sun reissupostauksia <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, todellakin! En ees tiedä, kai kaikkien reissujen kämmit tiivistyi nyt sit tähän yhteen, kun muutoin meil on matkat menny aina niin hyvin! Mullei oo välilaskut ikinä ottanu korviin, mut onhan siinä aina se oma rumbansa >_> Ja otti kyl hermoille, vaikkei korviin ottanukaan. Ja joo postausta oon kirjoittelemassa täällä :)

      Poista
  7. Voi ei, teidän matkalle kyllä sattui kaikenlaista! :D En ois ite kestänyt millään noin pitkiä lentomatkoja enkä varmaan uskaltais lähteä noitten Brysselin yms. tapausten jälkeen lentämällä minnekkään, vaikka tekis kyllä mieli matkustaa jonnekin. Näyttääpä muuten upealta paikalta toi Havaiji! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyl itekää tykkäilly noist sairaan pitkistä lennoista, ja tietty se vähä kuumotteli kun just oli noi pommi-iskut :/ Mut on mul kyl aika korkee luotto olemassa turvatarkastuksia kohtaan, joten en nyt ihan paniikissakaan ollut :) Ja lisää kuvia hawaijilta tulossa täs ihan pian!!

      Poista
  8. Voi vitsi, voiko noin paljon epäonnea yhteen matkaan ees sattua :( Tosi ikävää.. Mutta varmasti myös niitä ihania juttujakin oli mukana, innolla odottaen :]♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jooo, en ees itte tiedä miten tää oli mahollista :D Kai muut reissut on menny vaan niiiin hyvin! Mut oli tosi kivaa kokonaisuudessaan, postausta reissusta tulossa piakkoin <3

      Poista
  9. Seuraan sua Instassa ja ihailin reissukuvia siellä, mutta koin, että kaikki ei ole niin hyvin kuin kuvista voisi päätellä. Olin vähän että häh, että mitä mulle kuuluu jonkun ihmisen reissu, siis ihmisen, jota en edes tunne, mutta silti todella toivoin, että teille ei satu mitään vakavaa. Ja olenhan kuitenkin sun "fani", koska oot niin kivan, aidon ja symppiksen oloinen persoona :). Mä oon vähän tällanen "hörhö", kun aavistelen asioita, olipa kyse tutusta tai tuntemattomasta :)

    Huokaisin helpotuksesta, kun luin tämän postauksen. Ikäviä ja rasittavia juttujahan nuo on ja sitä miettii, että miten paljon kivempi reissu olisi ilman tollasta, mutta toisaalta taas pahempaakin olisi voinut sattua. Mut itse ainakin koen, että sellaiset reissut, missä ei ole ollut mitään tollasta ylimääräistä, ovat olleet parhaita.

    Jään odottelemaan kuvapostausta reissusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Joo no vähän oli kaikkee reissun varrella ja oishan se matka paremminkin voinut mennä. Ja ihana kommentti hei kaikenkaikkiaan, tosi suloista et oot ollu huolissas *_* <3 Ihana et välität <3 Puss <3 Ja kuvapostaustausta on tulossa ihan justkohta, kirjoittelen sitä tässä parhaillaan! :)

      Poista
  10. Haha huh mikä matka :D Miten voikaan tapahtua noin paljon kaikkea huonoa? :/ mutta onneksi myös hyvääkin, muita matkapostauksia odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mietittiin täällä kans ihan samaa ja koko reissun ajan ooteltii et mitähän seuraavaksi :D Oli aikamoista! Mut joo, onneksi kävi myös paljon kaikkea kivaakin, ja kuvapostauksia on tuloillaan <3

      Poista
  11. Apua, mikä epäonnien sattumusten sarja… :-D Täällä ootan kuitenkin innoissaan matkapostauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo kaikkee kyl kerkes käymään!! :DD Ja matkapostausta tääl parhaillaan kirjoittelemassa, eli pian tulee julkisuuteen!! :)

      Poista
  12. Voi ei kuulosta ihan kauheilta noi lennot.. :D Varsinkin toi paluumatka... Hyhh :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No noi lennot tosiaan oli aikalailla flights from hell. :D

      Poista
  13. Itse ollut Oahulla myös. Hintatasohan on korkeampi kuin Suomessa tai USA:ssa yleensä kun kaikki viedään sinne. Ihmettelen kuitenki ettette löytäneet ravintoloita. Me käytiin usen eri paikoissa ulkona syömässä sekä Honolulussa että Konalla ollessa. Kalakaua avenurn sekä kuhio avenuen varrella vaikka kuinka ravintoloita. Ihan siedettävän hintasia.

    VastaaPoista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista