keskiviikko 16. elokuuta 2017

*:・゚✧Kuinka pukeutua reissuille✧・゚:*

Inspiroiduin kovasti Niinan blogitekstistä reissupukeutumisesta. Tykkään laittautuisesta ja oma tyyli on se must juttu ja määrittelee pitkälti identiteettini, mutta mitäs kun lähdetään reissuun, ja olosuhteet ovat perus kotiolemiseen aivan erilaiset. Miten hoidan pukeutumisen/meikkaamisen/laukut/kenkävalinnat matkoilla? Ajattelin nyt avata tässä vähän sitä filosofiaa mikä minulla on pakkaamisen ja pukeutumisen suhteen matkoilla. 
Matkakohdehan sen tietenkin pidemmänpäälle määrittelee, minkänäköisenä ja miten reissuun lähdetään. Kaupunkilomilla vaatetus on aika pitkellä samanlaista mitä kotosallakin ollessa, tosin monikäyttöisempää ja rennompaa. Epämukavat ja hankalat vaatteet jää suosiolla kotiin, sillä yleensä reissussa vietetään koko päivä kaupungilla käymättä kämpällä/hotellissa kertaakaan välimatkojen pituuksien vuoksi. T-paidat ja topit sekä joustavat hameet ja mekot ovat ihan luottovaatteita, joide kanssa on mukava kulkea pitkääkin matkaa. Lentomatkustuksessa ehdoton lemppari ovat trikoot, sillä ne ovat mukavat päällä ja antaavat hametta enemmän nuljuamismahdollisuuksia lennon ajan. Bisnesluokassa matkustaessa pukeudun ihan samalla tavalla, tietty joidenkin maiden business- ja first class loungeissa on ihan pukukoodit: Ei trikoita, shortseja, rantavaatteita yms tai velvoitetaan smart casual- pukeutumiseen. Suomessa loungeissa ei tällaisia pukeutumisvaatimuksia (tietääksen) ole. 

Kengät ovat sitten se isoin murheenkryyni. Kun olisihan se ihan kivaa näyttää kivalta, ja jos muu asu on nätti, niin hyvännäköiset plus mukavat kengät ovatkin iso haaste! Tietty oma suuri unelma on se, että joku päivä osaan kulkea korkokengät jalassa vaikka unissani ja ilman kipuja, mutta voi olla että tämä haave jää toteutumatta. Tennareista en innostu, lenkkareita minulta löytyy siistejä yksilöitä vain nuo Niken. Eikä lenkkaritkaan nyt joka-asun kengät ole. Ballerinat ovat vähän meh, ja pidemmän päälle kävellessä jalat kipeytyvät niistäkin (Paitsi nuo Michael Korsit ovat numero erikseen). Yleensä pakkaa kahdet parit kenkiä mukaan riippuen reissun pituudesta ja luonteesta. Rantakohteisiin sandaalit ja ballerinat (+lenkkarit), ja kaupunkikohteisiin lenkkarit ja ballerinat (+korkkarit jos jotain fancya tiedossa). 
Laukkuna reissuissa palvelee useimmiten neverfull. Kätevää kun laukun saa pungettua niin täyteen, että koko päivän roinat ja pikkuostokset kulkevat helposti mukana. Miinusta tietty tulee vetoketjuttomuudesta. Nyt kuitenkin minulla on Michael Korsin laukun lisäksi myös uusi speedy, jossa on vetoketju. Yhtä tilavia ne ei tämän neverfullin kanssa ole, mutta lähestulkoon. Pikkulaukut jää lähes aina kotiin, sillä harvemmin niitä tarvitaan. Jos tiedän jonkun pikkulaukkutilaisuuden koittavan, nappaan LVn Evan mukaan, sillä sen saa tyhjänä tosi pieneen tilaan ängettyä, ja sekin on kokoonsa nähden aikamoinen tilaihme. 
Sitten tietty mukaan pakataan alusvaatteet, yövaatteet ja joku neule/huppari, minkä voi kätevästi yhdistää sitten joka asuun tarpeen tullen. Koruja en ota mukaan, muutakuin ne mitä päällä sattuu lähtiessä olemaan, ja meikkejä pakkaan minimin verran. Luomivärejä yms en ota mukaan oikeastaan ikinä. 
Pyrin tosiaan siihenkin, että saan mahdollisimman vähän tavaraa matkalaukkuun, että mahdolliset ostokset mahtuvat paremmin tai että reissuun selviäisi pelkillä käsimatkatavaroilla. Ollaan erikoistuttu näihin lyhyisiin pyrähdyksiin, että harvemmin edes ollaan missään niin pitkään, että paljoa vaatteita ja roinaa ehtisi tarvitsemaan. 
Millaista reissupukeutumista te noudatatte? 

11 kommenttia:

  1. Ihanaa reissufiilistä näissä kuvissa! ♥ Olin itsekin tulevaa reissua silmällä pitäen pohdiskellut/luonnostellut postausta reissupukeutumisesta, joten kiva päästä lukemaan tästä aiheesta. Tuota en ennestään tiennytkään että joidenkin joidenkin maiden business- ja first class loungeissa on ihan pukukoodit- hyvä tietää jos sinne joskus satun päätymään. :D

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia ja kiva postaus!<3 Mä oon tooosi mukavuudenhalunen lentäessä ja lähes aina valikoin päälleni jotkut höntsyt tai juoksutrikoot ja kollaripaidan :D Yleensä palelenkin helposti koneessa, joten villasukatkaan ei oo poissuljettu ;)

    VastaaPoista
  3. Siis tämä on kyllä ehdottomasti hauska ja mielenkiintoinen postaus, että pitäisiköhän itsekin toteuttaa tällainen!:D Koneeseen mentäessä mäkin suosin joustavia vaatteitta joissa saa löhötä, mutta haluan silti tyylikkäät kuteet niskaan sielläkin + sellaiset jotka sopii kohteeseen mihin ollaan menossa. Mä yritän mennä mahdollisimman vähällä tavaralla myös, että tilaa jää enempi niille ostoksille<3 :')

    VastaaPoista
  4. Lennoille pukeudun yleensä urheiluvaatteisiin ja joustaviin kamppeisiin niin on mukava olla ahtaissa penkeissä. Matkustan aina turistiluokassa niin ei ole ainakaan mitään pukeutumisvaatimuksia.
    Käsimatkatavaroissa mulla on pitkillä reissuilla joku yleispätevä vaihtovaatekerta ja hygieniatarvikkeet jos matkalaukku häviää. Muuten yritän kyllä pakksilla niin että suunnittelen etukäteen millaisia asuja pidän ja koitan valita vaatteet niin että kaikkia voisi yhdistellä keskenään. Tuliaisille on pakko jättää tilaa tai jos ei onnistu niin miehen laukussa kulkee ne... :'D
    Kiva postaus, katsellaas jos muutkin bloggaajat toteuttaisi tän!

    VastaaPoista
  5. Hyvä postaus, mun mielestä aina kannattaa ottaa yhdet ihan sika rennot ja mukavat kamat messiin ja mieluiten kaikki muut vaatteet saisi olla niitä omia suosikkeja, jottei harmita ettei ottanut sitä tai tätä mukaan kun iskee se vaatekriisi :)

    VastaaPoista
  6. Hyviä vinkkejä, jotka itsekin tullut matkustellessa todettua! :) Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
  7. Hyvä postaus! Mä olen itse sellainen, että kun lähden reissulle, pukeudun yleensä mukaviin vaatteisiin, ettei ala ahdistaa. Esimerkiksi Japaniin lentäessä mulla oli ylläni rento ja venyvä oloasu, koska 9 tunnin lennolla ei tee mieli istua farkuissa :D Muuten otan mukaan sellaisia vaatteita, jotka ovat mun lemppareitani, on ne sitten rentoja tai vähän vähemmän rentoja. Kenkiä otan yleensä muutamat parit, mutta esimerkiksi korkkareita tai muita juhlavampia kenkiä en ota ikinä mukaan, koska reissuilla tulee yleensä käveltyä enemmän. Tennarit ja nilkkurit on yleensä aina messissä!

    Pyrin kuitenkin pakkaamaan realistisen määrän tavaraa mukaan, vaikka aina välillä se ei onnistukaan... :'D Otan mukaani kaiken, mitä luulen tarvitsevani.

    VastaaPoista
  8. Yritän aina valita reissuille noin 2-3 asukokonaisuutta, joita on helppo modifioida. Mitä vähemmän vaatetta saan pakattua mukaan, sen parempi, koska tykkään reissata yhden pienen repun kanssa (en tykkää isoista matkalaukuista). Pyrin valitsemaan rentoja mutta tyylikkäitä (tai ainakin kuvauksellisia) vaatteita, ja kengissä tärkeintä on kävelymukavuus. :D

    VastaaPoista
  9. oi ihana tuo iso matkalaukku, ootko mistä ostanut sen? :)

    VastaaPoista
  10. Mä yleensä kans laitan jotain rentoa, mutta kuitenkin sellaista vaatetta, jota tulee sitten käytettyä siellä matkalla (varsinkin jos on kyse lyhyestä matkasta, koska ei halua kantaa ylimääräsiä mukana). Koruja en hirveästi just jaksa ottaa mukaan, koska tuntuu, että ne on vaan tiellä, kun matkustelee ja haluaa kantaa kameraa mukana yms. Korkeintaan parit korvikset ja se on siinä.

    Toisaalta nyt kun lähen suomiloman jälkeen takasin Espanjaan, saatan laahustella sinne mun uudessa vaaleensinisessä cubuksen collaripuvussa, koska tää on vaan niin mukava ja tää lähtee joka tapauksessa mukaan :D

    VastaaPoista
  11. Vähänkö kiva postaus Saga ja kiva kun teit tälläisen! <3 Mun mielestä oot aina niin nättinä reissussakin, mutta rennomman otteen oon mäkin huomannut :) Ihania asuja sulla on kyllä reissuiltakin! Mun mielestä kengät on aina kans ongelma reissuilla kun pitäisi sopia asuunkin, mutta samalla pitää olla mukavat :D

    VastaaPoista