lauantai 21. kesäkuuta 2014

#healthyfood: Nectarine pie☆

Muistatteko kun esittelin teille terveellisen marjapiirakan reseptin? Tein sijoituksen muutama päivä sitten ja ostin itselleni säkillisen psyllium-kuitua, ja paloin halusta kokeilla psylliumia piirakkaan. Tein pieniä muutoksia edelliseen reseptiin, mutta se ei nyt hirveästi maullisesti eikä ulkonäöllisestikään muuttanut lopputulosta.
Kyseessä on siis terveellinen ja proteiinipitoinen nektariinipiirakka! Tiedän kyllä että ei siitä mikään esteettisyyden multihuipentuma tullut, aika latuska, mutta hyvältä se maistui! En yhtään tiedä miten psylliumia tulisi käyttää, tiedän vain että runsaan nesteen kera. Kuitenkin terveyskaupassa kehuttiin sen korvaavan kuivahiivan, ja koska taikinaan tuli sekä psylliumia että leivinjauhetta, oletin taikinan kohoavan uunissa. Sitä se ei sitten tehnyt. Luulenpa, että taikinan olisi pitänyt antaa kohota, sen sijaan että lapoin sen heti sekoittamisen jälkeen pellille, nektariinit päälle ja uuniin.
 Pidemmittä puheitta, tässä teille reseptiä!
3 dl kaurahiutaleita
2½ rkl psylliumkuitua 
1 rkl raejuustoa
2 kypsää banaania
1 dl vettä
kanelia
kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
nektariineja (tai mitä ikinä haluatkaan laittaa piirakan päälle!)

Muussaa ensin raejuusto, ja sitten banaanit mössöksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja kananmunat, lopuksi raejuusto-banaaniseos. Levitä uunipellille ja asettele nektariinit piirakan päälle. Paista uunin keskitasossa 175C noin 30 minuuttia.
Itse suosittelen laittamaan pohjaan jotain makeutusta. Itselläni ei ole mitään stevioita tai muita, ja koko piirakka lähti uuniin ihan kokeilupohjalta. Seuraavan kerran kun kyseistä herkkua teen, nakkaan sekaan tosiaankin jotain makeutusta, esimerkiksi hunajaa, tai sitten vingutan visaa ja nappaan kaupasta steviapurkin mukaan. Tämä piirakka on todella helppo tehdä, ja varsinkin kun taikinaan tulee psylliumia, on se todella kuitupitoistakin! Minulla tosiaankaan ei ole psylliumista saati muista terveysaineksista juurikaan kokemusta, että jos teillä on jotain nerokkaita reseptejä johon kyseistä jauhoa voi soveltaa, kertokaa ihmeessä!
Sitten minulla olisi vielä ilmoitusluontoista asiaa! Kaikki kävi tosi äkkiä. Olen valitellutkin blogini puolella kuinka jäin työttömäksi ja koulupaikan saantikin stressaa. Pari päivää sitten opo soitti minulle, ja kysyi olenko tietoinen ammattikoulupaikoista. Vastasin että en ollut ja sain sitten kuulla että minut on valittu Stadin Ammattiopistoon opiskelemaan matkailualaa lukiopohjaisena! Olin kokonaan unohtanutkin hakeneeni kyseiseen puljuun, sillä en saanut sieltä mitään pääsykoekutsuja tms, ja ajattelin etten ole vain päässyt sinne. Hyväksymiskirjekin tupsahti postiluukusta pari päivää sitten. Yllätykset ja onnenpotkut eivät loppuneet siihen, vaan meni muutama tunti ja minulle soitettiin, että olen saanut työpaikan Helsingistä, eräästä erikoisliikkeestä! Olin aivan ymmälläni, ja paikka olikin aika pikaisen varoitusajan: Työni alkavat ensi viikolla. Se taas tarkoittaa sitä, että helsinkiläistyn 26.6., eli syntymäpäivänäni. Vähän ikävää sinäällään että synttärini menee junassa istuen, mutta toisaalta, sitten olen virallisesti helsinkiläinen ja pääsen toteuttamaan unelmaani. Olo on mahtava, vaikka valehtelisin jos väittäisin, ettei minua muka stressaisi, jännittäisi ja jopa ahdistaisi hiukan. Uskon kuitenkin että kaikki järjestyy, sillä työ on ihan unelmaduuni, hyvä ystäväni suostui majoittamaan minut siksi aikaa kunnes oma kämppäni vapautuu ja nyt tosiaan on koulupaikkakin takataskussa. Ainoa jännitettävä asia on enää vain ammattikorkeakoulutulokset, jotka julkistetaan vasta viikon päästä.

11 kommenttia:

  1. Tervetuloa Helsinkiin! :Þ Ja onneksi olkoon. Uusi elämä alkakoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihs kiitos! Tosiaankin ihanaa kun saa aloittaa puhtaalta pöydältä!

      Poista
  2. Onnittelut koulu- ja työpaikasta! :3

    VastaaPoista
  3. Voi, onnea todella paljon koulu ja työpaikasta!!! :')

    VastaaPoista
  4. Oi ihana juttu että on koulupaikka ja työtä löytynyt. Onnea kovasti <3 Jännitysta siis rutkasti luvassa, mutta sehän kuuluu asiaan : )

    VastaaPoista