perjantai 3. kesäkuuta 2016

New laptop!☆

R.i.p. HP 2010-2016, r.i.p. kuvat since 2008 ja rip rahat 2016-2016. Eilinen oli kyllä niin kurja päivä että oksat pois, onneksi sentään Patricia ja Terhi kävivät piristämässä. Jouduin siis jäämään eilen kahden päivän saikulle, koska mikäs onkaan sen mukavampaa, kuin aloittaa kesäkuu kuumeella ja hirveällä päänsäryllä. No poskiontelotulehdustahan sitä on miellyttävä kehittää itselleen näihin helteisiin. Työvuoro alkoi siinä ennen aamu kuutta, ja pyörin terminaalissa niin pöhnäisenä, että totesin ettei tästä tule mitään ja lähdin hakemaan saikkutodistusta. No se olikin urakka itsessään, ei siitä enempiä. Kotona olin kuitenkin vasta yhdeksän jälkeen. Totesin, että nyt on niin kamala olo, että otan läppärin ja alan katsomaan jotain ihan turhanpäiväistä ja vaan lepään, että tämä tauti tokeentuisi sitten edes joskus. No se mitä olen viimeiset pari vuotta pelännyt kävi sitten nyt, ihan puskista kun kone on toiminut moitteettomasti jo pidempään. Läppäri ei enää käynnistynytkään. 

Kuten yllä mainittua, sain läppärini vuonna 2010, että eihän sitä enää huoltoon kannattanut viedä, ja pitkän hyvän elämän se eli. Ne kuvat jota koneelle jäi harmittavat, mutta onneksi nekin sieltä (koputetaan nyt kuitenkin vielä puuta) saadaan pelastettua. Mutta koska tietokone on aika elintärkeä juttu minulle moneltakin kantilta, en jäänyt odottelemaan vaan eikun takaisin keskustaan uutta tietsikkaa hankkimaan, ja kuumetta ja kauhea päänsärky oli yhä. 
Nopea hintavertailu tehtynä, päätin mennä Giganttiin. Verkkokaupassa olisi ollut isompi valikoima, mutten sillä mitään tehnyt kun budjetti oli nyt aika tiukka, sillä en ollenkaan ollut taloudellisesti varautunut siihen, että joudun näinkin ison ja yllättävän investoinnin tekemään. Tiesin, että haluan Hp:n tietokoneen, sillä ne ovat olleet niin hyviä, ja toivon että tällä uudella yksilölläkin sitten ikää riittää vähintään vuoteen 2021 asti. Täytyy sanoa että hinnat tulivat aika yllärinä, sillä oletin että läppärit alkavat olemaan jo so last season, ja niitä olisi voinut ihan pilkkahintaan käydä keräilemässä, mutta ei, kallistuneet olivat vain (se edelliseni ei paljoa yli kolmensadan euron ollut). Tämä minkä mukaan nappasin oli edullisin vaihtoehto jos miniläppärit suljetaan pois, ja täytyy sanoa että sikäli onni onnettomuudessa, että tällaista tietsikkaa juuri lähdin hakemaan. Ja kyllä, väri on sähkönsininen. Kyllä, olisin halunnut valkoisen tai pinkin. Mutta koska tarve tietokoneelle oikeasti oli nyt ja heti, en alkanut tilailemaan Lahden Gigantista niitä hienomman värisiä, kuitenkaan tämä ei mikään sisustuselementti ole. Plus sain tämän vielä muutaman kympin halvemmalla, joska tämä on mallikappaleena toiminut tietokone, että jälleen pieni onnenpotku että tällainen vaihtoehto oli valittavissa. 
Tulihan siihen hintaan sitten ylläreitä, koska edellisen tietokoneen mukana meni kaikki Wordit ja PowerPointit, ja ne ovat olleet jotain tuhatvuotta vanhoja versioita joita olen perinyt vanhemmiltani, ja niiden käyttöaika mennyt jo umpeen. Sitten kaikki virusturvat ja siirtopalvelu vanhoille tiedostoille, muistin hankinta... Mutta nyt on ainakin sitten toimiva, uusi hieno kone (jossa windows 10 josta en tykkää sitten yhtään ja hankala koti-valikko!). Ja minulla ei ole ollut läppäriä jonka akku kestää minuuttia pidempään sitten viiteen vuoteen! Tosi jännää kun nyt voi vaihtaa sijaintiaan paikasta a paikkaan b tietokoneen kanssa! Haaste sinänsä nyt sitten olla paskomatta tätäkin akkua alta aikayksikön, kun nyt on edellisen koneen kanssa sekä koulun läppärin kanssa tottunut olemaan johto seinässä kiinni ihan koko ajan. 
Mitäs te tykkäätte tästä tietokoneesta? Mitä konetta itse käytätte? Opetteluahan tämä vaatii, tosi hankala kirjoittaakin kun näppis on erimallinen kuin vanhassa. Lisäksi tämä hiiri on ihan hitsin vaikea käyttää, toistaiseksi. Myös kuvien muokkailu on vähän haastavampaa, joten älkäähän ihmetelkö jos kuvat näyttävät hassuilta, huomasin muunmuassa jo tuosta ekasta kuvasta, että musta tuoli näyttää hieman... läikikkäältä :'D Ja kyllä ne kaikki tiedostot jotka menetin harmittaa. Siellä oli kuvia vuodelta 2008 alkaen, ja lisäksi kaikki tiedostot mukaanlukien kouluhommat. Onneksi siellä ei nyt mitään keskeneräistä ollut, olisi muuten ottanut päähän! Täytyy toivoa parasta, että Gigantin tyypit saisivat tiedostot palautettua!

Tiivistettynä vielä eilinen päivä, sain harmaita hiuksia myös kännykkäni kanssa, en vain tietokoneen takia. Huimat puoli vuotta vanha iPhoneni päätti että eihän sitä nettiyhteyttä mihinkään tarvitse. Netti vain lakkasi toimimasta. Sammutin ja käynnistin uudelleen, pakotin sammutusta, alustin verkkoyhteyden, lisäsin uuden wifin ja ei, netti ei vaan toiminut. Vikahan ei siis ollut netissä, sillä kiinteä nettiyhteys on Soneralta ja langaton Elisalta, joten aika hassua olisi ollut jos kummankin firman netissä olisi ollut jotain vikaa. Soittelin Apple-tukeen jossa sanottiin ettei he voi asialle mitään, soita operaattorille. Ja operaattori sanoi ettei heidän yhteyksissään ole mitään vikaa, soita Apple-tukeen. Gigantissa sanottiin että not them business koska kännykkä ei ole sieltä ostettu. Että niin, yhdistettynä tähän kuumeeseen ja pahaan oloon, olin aika kettuuntunut illasta. Että eilen oli näitä päiviä. Onneksi sentään on nyt läppäri.

47 kommenttia:

  1. Tällaisia yllätyksiä varten kannattaa laittaa rahaa säästöön. Hurjalta kuulostaa, että 1400€ laukku ei tuottanut ongelmia, mitta läppäri teki tiukkaa :o Tulevaisuuden kannalta kannattaa pitää väh. yhden kuukauden palkkatuloja säästössä, mieluiten kaksi varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jestas, mä en ostanut 1400€ laukkua heräteostoksena :D Plus et oli niit säästöjä, en mä millää osamaksulla ostanu tätä XD Arvasin et tää alkaa kaihertaa sua :D

      Poista
    2. Ja lisään, mä alan automaattisesti poistamaan kohta kaikki sun kommentit, koska niitä nyt tulee näköjään jatkuvalla syötöllä ja vahdit että milloin pääsee johonkin tarttumaan. Eli just note for u, et ei sit tarvii tulla ihmettelemään.

      Poista
  2. Hyvä että sait uuden läppärin nopeasti hajonneen tilalle :) mullakin vetelee ihan viimesiään toi kone ja pelkään että se hajoaa täällä sri Lankassa ollessa! :D pitää itsekin kyllä lähteä läppärikaupoille jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikää apua toi ois aivan kamalaa :D Ja sit sielt ei oikee suomenkielisiä koneita varmaan saa ihan joka elektroniikkakaupasta :'D Harmittaa kun näistä ei tehdä enää kauhian kestäviä näistä koneista >_< Joutuu kokoajan pelkäämään milloin on taas uuden hankinta eessä ja tiedostot häviää :( Ja jep, oli tietty hyvä et tän sai samana päivänä käyttöön :)

      Poista
    2. Hahah niinpä, laittaisin varmaan jonkun postittamaan mulle Suomesta uuden koneen :'D Joo muakin pelottaa toi tiedostojen häviäminen kun ei oo ees mitään ulkosta kovalevyä..! Ois kyllä ikävä jos kaikki katoais :( pitää hoitaa asia kuntoon ennen ku mitään peruuttamatonta tapahtuu :D

      Poista
    3. Haha no joo toi ois kyl aika hyvä! :D Mitähän vaan tullit sun muut sanois :D Mut mä pidän peukkuja et kestää viel toi vanha kone sulla et pääset takas suomeen ja uutta ostamaan :) <3

      Poista
  3. Voi kurja a toivottavasti nyt paranet pian ja ite käytän pöytäkonetta vaikka on meillä joku läppärikin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^_^<3 Joo pöytäkoneet on yleensä tehokkaampia kyl! Mut ite oon niin kaavoihin kangistunu et läppärillä on hyvä olla :)

      Poista
  4. Kyllä mä luulen että ne sun tiedostot on ihan pelastettavissa siitä vanhasta koneesta. Todennäköisesti on poksahtanut virtalähde tai ihan vaan taustavalo jolloin kone ei näennäisesti starttaa. Mutta ei välttämäti kovalevy ole poksahtanut. Itse suosin yleensä ASUSta näissä koneissa, itelläni asuksen hybridikannettava (T200TA) nettikäyttöön ja olen ihan ok tyytyväinen ollut. Ja joo akuthan näistä aina menee ensimäisenä, tosin taitaa noissa HPssa olla ihan hyvin vaihdettavissa tarpeen niin vaatiessa?
    Mutta toivotaan että saat tiedostosi takaisin, on se aina katkera paikka kun kovo hajoo ja menettää kaiken kerralla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaas vaan kuumotteleeko että oisko se poksahtanut, mut epäilen kun vielä toimi edellispäivänä ihan hyvin, siksen osannutkaan odottaa että tietsikan viimeinen päivä olisi ollut edessä... :'( Mut joo, kovin se oli luottavainen se Gigantinkin jäbä, joten toivottavasti sieltä edes tärkeimmät saisi. Mutta SIMS! Nyt on sit rips kaikki simssin saavutukset, ja täs uudessa koneessa ei oo ees kiinteetä c-asemaa ; _ ; Okei, Asuksesta oon kuullut vähän juuta ja jaata, meillä on äidillä asuksen tabletti joka ei oo ihan priimaa :D Mut varmasti on tuotteissa eroja :) Pitää pitää mieles toi, et Asuksiakin voi käydä tsekkailee sit vuonna 2021 kun taas pitää uutta hankkia :D

      Poista
    2. Miulla on Asuksen peliläppäri, joka toimii kuin unelma, mutta HP:sta ei ole MITÄÄN hyvää sanottavaa. Omistin (ja tuolla kaapissa se on yhä) suhteellisen kalliin n. 800 euron HP:n kannettavan, joka alkoi ylikuumeta ihan järkyttävästi heti takuuajan päätyttyä, eli kaksi vuotta se toimi jotenkuten siedettävästi, mutta sitten mentiin alamäkeen (vai pitäisikö sanoa ylämäkeen?) ja rajusti. Lämpötilat huiteli yli satasessa vaikka koneella ei olisi tehnyt mitään rasittavaa ja Sims 2:sta pelatessakin kone kävi niin kuumana, että sormia poltti. Ostin sitten sellaisen läppärin, joka on 1. paksu (=raahattava), niin ilma kiertää paremmin ja avattavissa. Entisestä läppäristä siirsin kaiken tärkeän ulkoiselle kovalevylle, jota muuten suosittelen valokuvien säilömiseen. Itellä on kaikki kuvat ulkoisella kovalevyllä, koska koneelle niitä on turha ottaa just sen takia, jos se tilttaakin. Kyllähän tuo kovalevykin VOI hajota, mutta otaksuisin että pienemmällä todennäköisyydellä.

      Ja miten koneessa ei voi olla kiinteetä C-asemaa? Kai siinä nyt on kovalevy sisällä, kun johonkin se windows on asennettu. (+ kun koneen asentaa, siinä voi itse päättää mitä asemia kone luo, ja jälkikäteenki pitäs olla mahdollista jakaa kovalevy osioiksi.)

      Poista
    3. Joo mulla kävi sama, et ylikuumeneminen alkoi aika pian :o Mut sit, kun ajattelin et antaa koneen pöhistä vaan niin sit se jossain vaiheessa loppui :D Hassulta tuntuu, että tässä nyt tää uusi kone on ihan hiljainen, ei pihahdakaan, kun edellinen piti sellaista hurinaa kun se oli päällä :D Ja CD-asema piti laittaa :D yksi kirjain tipahti välistä XD C-asema löytyy kyl :)

      Poista
  5. Mui! Minulla netti takkuaa tabletilla, jos laitteen oma muisti on liian täynnä. Auttaisiko puhelimeen jos poistaisi niitä turhia tiedostoja? Harmi toi läppärihomma, mutta hienoa kun voit nyt aloittaa puhtaalta pöydältä. Ilo tehdä hommia jos kone ei takkua. :) Onnea uudelle koneelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ^_^ No tos pystyy tarkistaa muistin tilan, ja ihan on hyvin viel käytössä! Löysin siitä tos nyt jonkun haittaohjelman jonka poistin, saas nähä lähteekö nyt toimimaan!

      Poista
  6. Tietokone ei ole kyllä mikään halpa ostos ja yleensä sen joutuukin ostamaan yllättäen vanhan sanoessa sopimuksensa irti :( Onneksi sait uuden kivan koneen, jolle toivottavasti ikää kerkeää kerääntymään :) Mulla on kanssa tuo windows 10, kun oma koneeni päätti multa kysymättä vaihtaa kasin kymppiin... Kyllä teidän yhteiselo siitä alkaa sujumaan, kun totut koneeseen :)

    Tuohon netti -juttuun. Itsellä kanssa edellisen puhelimen kanssa kävi loppua kohden usein sitä, että netti ei vain toiminut eli se ei yhdistänyt vaikka olisi miljoonan netin vieressä ollut. Hassuinta oli, että välillä netti toimi ainoastaan mun puhuessa puhelimessa :D Itsellä auttoi välillä kaikkien kuorien irrottaminen ja hieronta siitä 'antennin' kohdalta ... :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kurjaa kun tulee tollasia isoja yllärimenoeriä. Ja joo, eiköhän tähän systeemiin totu ajan kanssa :)

      Haha hassua miten toi netti voi lakata toimimasta ihan tosta noin vaan! Joo mullakin toi piippaili välillä noita viestejä tohon, mut sit kun ite yritti jotain niin ei >-< Mut onneks sain sen ohjelman poistettua ja nyt on vähän aikaa ainakin toi netti toiminu moitteettomasti :o

      Poista
  7. Voi jestas millainen päivä! Kiva, että sulla on nyt toimiva kone :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta virka, ei ollu ihan paras päivä :'D

      Poista
  8. Paranemisia ja ihanaa, että tytöt kävi piristämässä sua! :)♥

    VastaaPoista
  9. Aaaaaa, siis elektroniikka ja epätoimivat nettiyhteydet on raastavinta ikinä!! >:( Onneks sulla on nyt ihana uus kone<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Siis voi sitä tunnetta kun äkkiä pikapikaa pitäs kännykältä tarkistaa joku juttu ja sit ei vaan netti aukea tai kännykkä jumii... D: :D

      Poista
  10. Voi ompa pirtsakan värinen kone!❤ Itelläkin entinen kone kesti sen 5-6 vuotta, niin semmosia kyllä ei enää lähde mielellään korjaamaan kun ei tiedä miten pitkään siitä huolimatta enää kestää. Huh, ompa siellä ollu takapakkia ton elektroniikan kanssa): Toivottavasti jatkossa sujuis vähän mutkattomammin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitu, on tää aika ärpäkän värinen, ihan hauska tietty :D Ihana kun koneet kestää, siin säästyy rahan lisäks ihan hermotkin kun saa käyttää sitä laitetta mihin on tottunu :) Ja toivon kans, tää on iha turhauttavaa :'D

      Poista
  11. Kannattaa ostaa ulkoinen kovalevy, sinne mahtuu miljoonia kuvia ja tiedostoja eikä ainakaa harmita jos kone menee rikki ;) Mä itse tykkään enemmän pöytätietokoneista, edellinenkin kesti ikuisuuden. Ihmeen kauan kyllä tuo sun läppäri kesti, oot käyttänyt sitä hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meil on niitä vaikka kuinka, mut se oli vaan niiiiiiin ylitsepääsemätön asia laittaa niitä tiedostoja siihen : D Eli omaa mokaa osittain. Joo olin iteki yllättyny mitenkä se oli niin toimiva noin pitkään! : )

      Poista
  12. Itse hankin tänä vuonna ekan oman koneeni ja sain sellaisen, mitä olen pitkään etsinyt :D Lenovon koneista olen kuullut pelkkää hyvää, joten itsekin hankin Lenovon läppärin - vieläpä mattanäytöllä ! Nyt voin olla koneen ääressä päivällä, valot päällä, verhot auki eikä mikään heijasta näytölle ja on vähemmän päänsärkyjä :) Toki työttömänä, vielä toistaiseksi, maksan kuukausittain. Se ei mua haittaa, koska asun kuitenkin vielä kotona äidin luona :D

    Toivottavasti kuvat saat pelastettua jotenkin - itsekin pitäisi varautua siihen, ja hommata ulkoinen muisti tai sit ostaa lisää tilaa dropboxiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lenovoista oon kuullu ihan hyvää, mut työkoneina niitä on vaan haukuttu :D Tosin, mitä tahansa konetta varmaan haukuttais jos työkäyttöön otettas :D Oho toi mattanäyttö on tosi hyvä, itellä tässäkin just se ongelma et kun aurinko paistaa niin joutuu kääntelemään ja pyörittelemään ja siristelemään silmiä että näkeekö mitään :D

      Toivottavasti joo kuvat saa pelastettua : (

      Poista
  13. Nää yllätys ostokset on aina kamalia! Vaikka tietää ja osaa osittain odottaa, että vielä se jostan nurkan takaa tulee yllätyksenä. Näin koiran eläinlääkäri käynnit on ihan jees :/
    Onneksi oli onni onnettomuudessa ja sait uuden läppärin kohtuu hintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kurjaa kun ei oo varautunut isoihin menoihin :( Ja joo just tollaset eläinlääkärikäynnit sun muut, hyh >_< Ja jep, onneksi oli edukkaampiakin vaihtoehtoja tarjolla :)

      Poista
  14. Kandee poistaa kaikki windows 10 turhat uutissovellukset, joita on ne matkailu/ruoka/urheilu jne. Hidastas vaan turhaan koneen käyttöä. Sit asenna libreoffice niin niillä voi tehdä hommat hyvinkin pitkällesamanlain kuin normi-officella! :) ja kiva väri minun mielestä koneessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep joo, niitä mä tos katselinkin aluksi et mitäs pirulaista :D Ja pitää perehtyä tähän mitä alkaa asentelemaan ja latailemaan tähän! Ja kiitti, kiva kuulla et tää väri on hyvä : )

      Poista
  15. Jestas mikä päivä! Ymmärrän kettuuntuneisuutesi, muakin ketuttaisi tuossa tilanteessa kun kaikki painaa päälle.. :D No mutta, paljon haleja tulevaan ♥

    VastaaPoista
  16. Sen jälkeen kun meidän vanha kone oli ihan lahoamispisteessä ja melkein menetin tosi vanhoja kuvia, hankittiin äkkiä ulkoinen kovalevy ja tallennan nykyään sinne kaiken varmuuden vuoksi :D.. Ei näistä koneista koskaan tiedä!!

    Toivon, että paranet pian. Viime kesänä olin itse ihan kamalassa kuumeessa pahimpina helteinä ja tiedän, että se on tuskaa. PARANE PIAN ♥♥

    ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, toi on ihan kauheeta! Meilläkin siis on kyl ulkosiia kovoja, mut oma laiskuus vaan kaihertaa ja niit ei oo tullu käytettyä, ja nyt kävikin sit jo vahinko...

      Joo tää ei oo kivaa tää flunssa >_< Eikä oo kivaa nytkään kun kelit jo viilenivät ja silti on kuumetta ja flunssaa D: Kiitos <3

      Poista
  17. DC-fixaa toi läppäri kauniimman väriseksi, sellainen vaaleanpunainen tai pitsikuvioinen olis ihan sun juttu! Se ei vahingoita pintaa mitenkään, ja sen saa helposti irti halutessaan :) Ebaysta saa kanssa ihan custom-tarroja useisiin koneisiin, kun kirjoittaa mallin hakukenttään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mietinkin, kun on nähny kaikkia diy-vinkkejä sun muita :D Pitää perehtyy ja miettii mikä on koneen kohtalo, toisaalta ei tää sininen väri mua haittaa vaikkei ookaan ihan just mua :)

      Poista
  18. Täällä ilmoittautuu yksi pitempiaikainen lukija :D. Musta jännää/ärsyttävää/outoa miten täällä jaksetaan aina vinkua ostamisiasi. Ketä se enempääsä jaksaa kutittaa? Oma asiahan se mihin porukka rahansa käyttää :D.

    Tänään on ollut näköjään joku kansallinen kannettavan ostamis- viikko. Itseostin kannettavan maanantaina "heräteostoksena". Olen jo kyllä pidempään miettinyt, mutta maanantaina tänne avattiin uusi elektroniikkaliike hyvine tarjouksineen :). Itsellä ei vaan ollut akuuttitilanne ja itseasiassa en ole vielä edes kannettavaa käyttänyt. Syksyllä kuitenki tulee tarve. Miehen pöytäkone ei vaan enää riitä meille yhteiskäyttöön kun itsellä alkaa opparin teko. Tabletilla en taas viitsi alkaa moiseen urakkaan :D.

    Hyvää alkanutta kesää sinne ja hyviä häitä :)!.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu ihana törmätä pitkäaikaisiin lukijoihin <3 Jep, paria tyyppiä kaihertaa se että mä satun ostamaan jotain D:
      No joo ymmärrän, ettei yhteisellä pöytäkoneella vaan voi tehdä niinkin tärkeää asiaa kuin opinnäytetyötä! Omalla kohdalla se opparin nikkaroiminen alkaa nyt, joten kans alkaa tietokone sauhuamaan. Ihan jees että nyt sitten saa uudemmat wordit ja muut, niin on se työstäminenkin sit helpompaa. Ja tän läppärin akkukin kun kestää, niin voi ottaa mukaankin tän koneen! :=

      Hei kiitos ihana <3 Huh enää muutama päivä häihin!

      Poista
  19. oho sullahan kesti kauan tuo vanha kone! Kumpa itekkin saisin mun läppärit kestämään niin kauan.. :'D Se on kyllä ihan bebasta jos kone hajoaa ja kaikki tiedostot menee siinä mukana.. -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aikamoinen veteraani tuo vanha kone ehti olemaan, ei mitään valittamista siis! Mut toi on kyl joo, kun kone hajoaa ja hävittää mukanansa kaiken :(

      Poista
  20. Hyvä et hommasit kuitenkin uuden läppärin :) ja uus kone on kyl aina parempi. Mut kun tideostot katoaa nii se ei niinkään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan :) Ei ois enää kannattanu lähtee huollattamaan sitä vanhaa.

      Poista
  21. Mä otin varman päälle ja hankin uuden koneen vuoden alussa, koska edellisen ostin joskus 2011.. Ajattelin että mielummin kaksi tietokonetta kuin ei mikään :D Kuvat on vielä tallessa ja voin pitää sitä ulkoisena kovalevynä :)
    Kyllä ne kuvat yleensä saa pelastettua jälkikäteen, älä huoli!

    ❀ Cinderella Days ❀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti lohdutuksesta, joo eiköhän ne sieltä irtoa :) Ja toi ois ollu ihan hyvä periaate, et ostaa uuden ennenkuin se pakottava tarve tulee. Koska noh, ei ne läppärit ikuisesti kestä vaikka kuinka hyvin pitäisi.

      Poista