lauantai 26. lokakuuta 2013

Kadotetun terveyden arvoitus☆

Moikkamoi taas!

Olenkin nyt ihan tosissani päättänyt ottaa tätä päivittelytahtia hiukan kiinni, minulla on jo monta muutakin postausideaa tulilla! Että ensi viikolla on päivitystä tiedossa, nyt viikonloppuna on vähän kiireitä, kun sukulaisia tulee käymään jne.

Mutta päivän aiheeseen, eli terveyteen! Aika kliseinen aihe ja terveyshän nyt nousee useastikin esille kun puhutaan suomalaisista arvoista ja kukapa sitä nyt ei toivoisi että terveenä pysyisi. Jopa minun päälläni saisi kirjoitettua hehtaaripostauksen terveydestä, ja minähän nyt tunnetusti en terveydestä oikeasti tiedä mitään. Siksi siis nyt aion paneutua terveyshaittoihin, joita minulle syömisvammailun tiimoilta on tullut. Ihan vain siksi tämän postauksen ajattelin tehdä, että kertoisin niistä oireista jotka harvemmin anoreksiasta puhuttaessa esille nousevat. Eli en aio luetella terveystiedonkirjan omaisesti tähän mitään anoreksian oireita tai paasata varsinaisesti vaaroista. Samalla tässä hiukan infoan mitä minulle atm kuuluu. Kävin nimittäin tiistaina sairaalassa ihan virallisissa tutkimuksissa pyöriteltävänä ja siellä tuli ihan itsellenikin uutta tietoa. Mutta nyt siihen viralliseen aiheeseen, eli mitä terveysongelmia meikältä löytyykään!

Sydän
Tämä tuli itsellenikin hiukan yllätyksenä, en nimittäin missään vaiheessa ajatellut, että minun tilani olisi muka jo niin vakava että se sydämen toimintaankin alkaisi vaikuttamaan. Olin kyllä silloin tällöin huomannut että jos jotain kauheaa hikijumppaa vedin niin, etten ollut syönyt mitään ties kuinka pitkään aikaan, alkoi sydänalaan sattumaan ihan oikeasti ja jotain rytmihäiriön tapaisia tuli. Mutten pitänyt niitä minään, kyllähän kaikille sellaisia tulee! Jatkoin siis elämistä ja olemista ihan samaan tapaan kuin aina ennenkin.
Syyslomaviikolla jouduinkin palaamaan Helsingistä kotiin aikaisemmin kuin oli tarkoitus, koska minulla oli aika varattu verikokeisiin ja EKGhen. EKGssä olin ihan lungisti, en edes ajatellut että siinä näkyisi mitään ihmeempiä saatika että tulokset olisi saanut heti (Ajattelin niiden toimivan samalla tavalla kuin verikokeiden että olisin saanut kuulla tulokset joskus myöhemmin). Hoitajan ilme oli kyllä hiukan järkyttynyt ja kesken kokeen hän alkoi kyselemään huimaako minua tai onko paha olla tai pysynkö edes tajuissani. Vastasin, että voin ihan hyvin, koska ei minusta tosiaan tuntunut mitenkään kummalliselta. Sitten hoitaja vain totesi etten saa poistua ennenkuin lääkäri on minut tarkistanut. Selvisi, että pulssini oli alle 30 ja verenpaineet maassa. 
Ja ihan rehellisesti; Ei minulla ollut mitenkään paha olo. En voinut mitenkään huonosti ja elossa olen yhä. Lääkäri ei kummempia sanonut, muutakuin että muista syödä ja päästi minut pois :D 
Tiistaina KYSsissä vein sydänfilmin toiselle lääkärille, ja hän totesi että nyt mennään äärimmäisellä säästöliekillä kun leposykekin on näin olematon.

Naamakuvaa keskiviikolta! No makeup again~

Verenkierto
Moni nyt tietääkin että palelu on anoreksian ihania sivuoireita. Ja voin sanoa että tämä palelu on vittumaisin kaikista oireista mitä minulle on tullut! Ulkona kävely ja oleilu on aivan tuskaa ja uimahallissa ei vaan pysty olemaan kun kaikkiin altaisiin jäätyy. Itselläni laittautuminenkin on jäänyt tosi vähälle, kun näyttävyyden sijaan on panostettava siihen että tarkenee kävellä linja-autopysäkille aamulla. Palelu siis johtuu verenkierron hidastumisesta. Käteni ja jalkani ovat jääkylmät suurimman osan ajasta, ja pahimpina päivinä sormeni sinertävät ja ovat kohmeessa vaikka olisinkin ihan sisällä lämpimässä. Verikokeissakin käynti viikko sitten oli aivan tuskaa, kun kokeiden ottaja ei meinannut löytää yhtään kelvollista verisuonta. Jo se, että verta piti ottaa seitsemän putelillista oli kamalaa, niin lisättynä siihen se että sekin veri piti väkisin tiristää minusta irti oli vastenmielisen tuntuista!

Kynnet
Sarjassamme asioita joita en edes ajatellut aikaisemmin: Syömättömyys vaikuttaa kynsiin! Kynteni ovat menneet ihan pilalle, Ne ovat lohkeilleet, eivät kasva enää, taipuvat sisäänpäin ja kaikista paras juttu on oikean käden keskisormessani: Kynsi on lähtenyt keluuntumaan alhaalta päin irti. Ja se on aivan tajuttoman kipeä! Näitä kynsiä ei paljon lakkailla... :(


Luut
Ei se kyllä lääkärintutkintoa vaadi että pystyisi toteamaan että kalsiuminpuutoksella on jotain tekemistä kynsien ja luiden kärsimisen kanssa. Ei nyt minulla vielä ole mitään varsin dramaattista tapahtunut luissani, mutta nivelkivut ovat yleisiä. Ei minun tarvitse kuin hypätä kaksi kertaa niin polveni ovat varmasti aamulla liekeissä. Joinain aamuina jokainen nivel on kipeä vaikken olisi liikkunut senttiäkään. Osteoporoosi ja reuma ovat kivoja sairauksia hankkia, varsinkin vielä vapaaehtoisesti.
Selkäni varsinkin on aivan tajuttoman kipeä. En tiedä johtuuko se varsin luiden huonosta kunnosta vai siitä että pieksen itseäni joka nurkkaan jne. Istuessa nuo selkänikamat painavat ikävästi ja kovalla alustalla maatessakin.


Muisti ja aivotoiminta
Muisti pätkii ja takkuaa! Saatan selittää samalle ihmiselle saman asian samana päivänä montakin kertaa, ja ihan vain siksi etten yksinkertaisesti muista että olen kertonut sen jutun jo aiemmin. Itse koen tämän aika nolona, hävettää ihan hirmuisesti jos toinen sitten sanoo että joo kerroit tuon jo tänä aamuna. Aivot muutenkin toimii tosi hitaalla, välillä tulee sellaisia "kohtauksia" että tuijotan vain suu auki yhtä pistettä jossain kaukaisuudessa. Tai sitten vaihtoehtoisesti tunnen itseni eläväksi zombieksi, joka vain kävelee eteenpäin kuin hidastetussa filmissä...
Ja vielä yksi ihan randomkuva!


Näkö ja kuulo
"Niin nälkä että näköä haittaa"-sanonnassa on varmasti jotain perää. Itsellä ainakin oikea silmä näkee välillä todella huonosti; Näkökenttä sumenee ja tuntuu kuin silmässä olisi jotain ylimääräistä. Kuulonkin kanssa on sama juttu. Välillä kuulen aivan normaalisti, välillä taas on tunne että korvat olisivat lukossa ja kuulen ylimääräistä huminaa.


Siinä nyt oli muutama pikkujuttu joita minulle on tullut. En nyt ihan kaikkea tässä julkisesti viitsi selittää, mutta voin sanoa että enemmän ja vähemmän mukavia sivuoireita on tullut :D Toivon että tämäkin avaisi jonkun silmiä, että onko laihuus tämän kaiken arvoista. En nyt ole paras ihminen paasaamaan ja saarnaamaan enkä aio aloittaakaan. Itselläni on tullut takapakkia. Olen laihtunut entisestään, painoindeksini on nyt tasan 15. Anoreksia pääni sisällä alkoi jo huutelemaan, että kun kerta nyt on taas näin hyvin paino lähtenyt alaspäin niin miksen jatkaisi! Yritän taistella ajatuksia vastaan ja sen seurauksena olen vetänyt eilen ja tänään aivan jumalattomat määrät pipareita (kiitos äiti kun leivoit niitä monta laatikollista...). En tahdo sortua ahmimispuolellekaan, ja omantunnontuskat ovat jäätävät.

Yritän nyt pitää itseni aisoissa ihan kumpaankin suuntaan. En aio huomenna syödä mätystää mitään ylimääräistä, mutta kuitenkin aion syödä oikean ruuan niinkuin pitääkin ilman mitään vehtaamisia. Saa nähdä mitä käy, lupasin itselleni niin jo eilen ja edellispäivänäkin...
Ja muistakaahan käydä jättämässä kysymyksiä Q&A-postaukseen! Olen iloinen että kysymyksiä on tullut jo noinkin paljon! ^w^
En malta odottaa että pääsen vastailemaan!

30 kommenttia:

  1. Omg koska sulle on tullut anoreksia? :o :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en osaa sanoa milloinka se virallisesti alkoi, mutta laihduttamaan aloitin joskus maaliskuussa. Ekat painoangstiahdistukset tuli vuosi sitten joulukuussa.

      Poista
  2. Herran jestas, ku oot laiha! :O Voimia<3

    VastaaPoista
  3. Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus, en tiennytkään että anoreksiasta voi seurata tuollaisiakin oireita! Inhottaa ne tyypit, jotka sanovat haluavansa sairastaa anoreksiaa (kyllä, näitäkin on kohdattu!) ollakseen tosi laihoja, mutta terveydestä ei välitetä ollenkaan... D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. missä tynnyrissä olet elänyt, jos et noista oireista ollut tietoinen........

      Poista
    2. Joo en tajua niitä jotka toivovat sairastuvansa anoreksiaan että laihtuisivat... Okei, myönnän, että joskus itsekin läpällä heitin että "kunpa sairastuisin anoreksiaan niin vois vaan syyvä". Mutta nytkun tässä sitten ollaan niin ei se syöminen olekaan niin helppoa...

      Poista
  4. Voi mikä järkytys taasen. Itse en ole anoreksiasta kärsinyt, mutta bulimiasta ja ortoreksiasta kylläkin. Olet aivan järkyttävän laiha, ei ole normaalia, että luut näkyvät noin paljon läpi. En halua että kuolet. Koita syödä, olet vahva, kyllä sinä tästä vielä yli pääset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ; A ;

      Hui kamala, bulimia on aivan järkyttävä sairaus, olen kiitollinen että bulimisia piirteitä minussa ei ole ollenkaan, sen olen pystynynt välttämään. Myönnän kyllä että pahimpina aikoina oksentelu kävi mielessä mutta en kuitenkaan siihen sortunut.

      Toivon itsekin että ensi keväänä olisin jo "normaali" :)

      Poista
  5. Tuo palelu on kyllä siuta kompaten vittumaisin kaikista oireista heti hiustenlähdön jälkeen. Tekisi mieli lähteä pakoon talvea muttei voi mitään.
    Muisti on toinen. Varsinkin kokeita tehdessä, vieläkin, katkeaa ajatus kesken kaiken ja puoli koetta voi jäädä tekemättä, ja huomaan itsekin selittäväni samoja juttuja. Mutta sekin luultavasti helpottaa ajan ja ravitsemustilan korjaamisen kanssa.


    Tsemppiä hirveästi, yritä muistaa, että laihtuessasi luisut vain kauemmas tavoitepainostasi ja silloin siihen pääseminen vaatii enemmän kiloja ja mitä luultavimmin kahta kamalampaa ahdistusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palelu on hirveää! Itselläni on onneksi hiukset pysynyt päässä, olisi kamalaa jos nämäkin vielä lähtisivät D: Ja ravintoterapeuttini ainakin sanoi minulle että anorektikoilla aivotoiminta palautuu normaaliksi kun saa vaan ravitsemustilanteen korjattua ja muistaa syödä rasvoja :) Että jotain hyvää sentään!

      Ja kiitos paljon tsempistä <3

      Poista
  6. Kannattaa miettiä miten luitaan haluaa netissä heruttaa. Mulle toi selkäkuva on kivaa thinspoa, josta saamasi kommentit herättävät puhdasta kateutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on sullakin kateuden aiheet... Voi hyvää päivää! :D Ei taida olla sulla ihan kaikki muumit laaksossa, veikkaisin? Tässä blogissa tuskin on kyse mistään luiden herutuksesta, vaan keskiössä silmien avaus vakavalle sairaudelle ja sen oireille!! On kyllä suppea näkemys elämästä jos ainoa asia mikä kiinnostaa ja mitä kadehtii, on se paistaako luut ihon läpi vai ei.. Tietysti jos haluaa sellaista elämää elää, ni mikäs siinä. Eipä ole mun asia. Mutta voisitko kertoa mulle, miksi kadehdit tuollaista asiaa. Kiinnostais todella tietää, kun en ihan ymmärrä?? Surullista mun mielestä siinä vaiheessa kun makaa kuolinvuoteella ja miettii mistä kaikesta on jäänyt paitsi kun on elänyt noin kieroutuneessa maailmankuvassa, keskiössä vaan ja ainoastaan joku helvetin sairaanloisen laiha ulkonäkö, jonka ei pitäs liittyy siihen mitä elämä oikeesti pitää sisällään, ja miks ollaan ylipäätään tänne synnytty! Anteeksi nyt vaan. Kyseinen henkilö haluaa parantua siitä ajatusmallista ja noi sun idioottimaiset kommentit ei kyllä auta asiaa pätkääkään. Enemmänkin vois sanoa sulle, että kannattaa miettiä mitä kommentoi ja mihin! Tsemppiä bloginpitäjälle, toivottavasti saat voitettua sairauden! <3 Ja se ei ole todellakaan kaunista jos on kuolemansairas, aliravittu ihminen. Meillä on mahdollisuus saada riittävästi ravintoa, toisin kuin joissakin maissa. Tää on yhteiskunnan aiheuttama psyykkinen sairaus, jossa ei oo mitään hyvää ja joka johtaa pahimmillaan kuolemaan. Nimimerkillä: Läheinen joutui sairaalaan anoreksian takia!! (siksi nosti verenpaineita tämä!)

      Poista
    2. Ano 1: Ai nytkö minä herutan kun laitan yhden havainnollistavan kuvan?? Täytyy sanoa että mullakin aiheutti lievää suuttumusta tämä sinun kommenttisi, aivan kuin en saisi omassa blogissani kertoa asioista ja laittaa kuvia. Jos minua huvittaa voin laittaa tänne ihan juuri sellaisia kuvia itsestäni kuin huvittaa. Jos sinä tuosta saat thinspoa niin ei tosiaan sinulla hyvin mene. Ja kateutta saamistani kommenteista... Suosittelen sinulle ammattiavun hakemista ja internetistä poistumista.

      Ano 2: Kiitos että ehdit ensin niin minun ei tarvinnut laittaa metristä ragekommenttia :D Kiitos paljon myös tsempistä ja tuesta ^w^<3

      Poista
    3. Musta vaan tuntuu että ton selkäkuvan tarkoitus on vaan kalastella "Herran jestas, ku oot laiha! :O Voimia<3" -kommentteja. Ymmärrän, että kyse oli luihin liittyvistä ongelmista, mutta vaatiiko niiden esiin tuominen tätä? Ei nivelkivut välity kuvasta jossa näkyy selän luut.

      Poista
    4. Jos haluaisin kalastella säälinkerjuukommentteja laittaisin kuvan itsestäni puolialastomana tänne ja vetäisin vatsaa sisään. Ja olenko tehnyt sitä? No en.

      Poista
    5. Itseasiassa olet, juuri tuossa kuvassa. Ei se muutu miksikään selkäpuolta näyttämällä :) Muutenkin on vähän eri asia kertoa sairauskeromusta ja sairauden oireista yms hyvällä maulla, kuin "huomatkaa minut ja säälikää minua" -tyyliin esimerkiksi juuri mainostamalla luiden näkymistä ja bmi:tä... Ehkä minullakin on sitten päässä vikaa tai jotain muuta yhtä paikkaansapitävää, mutta sellaisen kuvan minä tästä koko touhusta saan.

      Poista
    6. No kun minulta on kyselty painoa, niin BMIn lupasin kertoa. Sinun ei blogissani tarvitse pyöriä jos touhuni vaikuttaa sun korviin ja silmiin thinspolta. En ole sua tänne pakottanut. Ja pidän blogia ihan itteeni varten yhä edelleen ja luepas tuolta edellisistä postauksista, niin en aio enää stressata muiden ihmisten mielipiteistä.

      Kiitos mielipiteestäsi, mutta tosiaan jos olen huomiohuoraava luidenheruttaja joka kerjää sääliä, niin voit varmaan alkaa seuraamaan joitain muita blogeja minun blogini sijaan.

      Poista
    7. Olet oikeassa anomyymi 1: sulla on ehkä päässä vikaa. :D Yksi kuva selkärangan luista on melko kaukana mainostamisesta... Ehkäpä blogin pitäjä tarvitsee tässä vaiheessa sairauttaan voimia tuovia kommentteja. Entä sitten? Eikös se kerro aika paljon vaan siitä, että muut välittää henkilöstä ja toivoo paranemista? Onko se jotenkin hirveä asia? Ilmeisesti sinä et paljon raukka sellaista elämässäsi saa. Vai miten on asian laita? Toivoisitko samaa itsellesi kun noin pisti ketuttamaan ja kadehdit sitä että bloginpitäjällä on ympärillään välittäviä ihmisiä? Must on ainaki tosi hyvä että näytetään valokuvia anoreksiasta, ei mulla ainakaan oo ollu hirveesti mitään tietoa sairauden eri oireista. Täähän havainnollistaa mitä kaikkea se keholle tekee. Ja kerroppa nyt, kun edelleen kiinnostaa, että mitä kaunista on tuossa sairaudessa? Onko siistiä tappaa itsensä laihduttamalla ja kuihtua pois? Mikä siinä on niin kaunista ja hyvää? MIKÄ?

      Poista
    8. Jos sairastaa syömishäiriötä on aika obvious mikä on kaunista anoreksiassa... Totta vitussa on siistiä tappaa itsensä laihduttamalla, onhan anorektikoita ollut Ruotsin prinsessat, dianat jne, jotka istuu nyt enkelijakkaroilla tai daanielit kainaloissa lehtien kiiltokuvasivuilla. Hyvin moni, sairas ja huonosti voiva ihminen, on valmis tappamaan itsensä laihduttamalla ja pelkästään anoreksian, bulimian, aliravitsemuksen jne. oireita on aivotoiminnan sekaantuminen (mm. itsensä näkeminen lihavempana, laihtumispakko). On surullista lukea "puolustuspuheenvuoroja" jotka perustuu samalla lailla toisten alentamiseen.. Jos joku toinen näkee laihiskuvat thinspona, on todennäköisesti senkin ruudun takana vähintään yhtä hauras, rikki mennyt ja pahoinvoiva ihminen, joka tuskin tarttee lisäskeidaa niskaan yhden-kahden lauseensa takia. Päässä vikaa sanoa rehellinen mielipiteensä, joka on että topless laihiskuvat triggeröi? (näin tod. näk 80%:lla sh-sairastavilla blogilukijoilla) Entäs sanallinen attacki toisia kohtaan, siinä ei ole mitään vikaa?

      Jos joku kyselee painoa, ei sitä ole silti pakko kertoa.. On hyvää osaa pitää terve itsetunto ja puolustusvaisto etenkin jos on kuolemansairaana, mutta jos joku kirjoittaa kommentin eriävästä mielipiteestään mitä kuvia nettiin kannattaa laittaa, ei sitä kannata vetää henkilökohtaisesti. "En ole sua tänne pakoittanut" on vähän samaa kategoriaa, kuin ei toistenkaan mielipidettä ole pakko lukea jne. Ei ihmisiä kiinnosta tarkistaa edellisistä postauksista yleistä kantaa, jos sattuu vain yhden fotowhoren näkemään - ei randomi kommentoijaa, ei sukulaisia, ei tulevaisuuden työnantajaa. Omasta mielestäni ei ole mitenkään paranemista tai omaa mielenterveyttä edistävää camwhorata luitaan saati esitellä niitä netissä. Tämän sanon nyt en siksi, että juuri kiinnostaisi millainen mielikuva ihmisille jää sinusta, mutta ihan itsesi takia mitä kaivelet nettiarkistoistasi jos joku päivä kasvat aikuisemmaksi, tervehdyt, rakastut tms. Toisaalta kuvat omasta aavekropasta voi palauttaa maan pinnalle - mutta vasta sitten kun oikeasti voi "paremmin".

      Toivottavasti OP et ota liian raskaasti itseesi mitään, jota blogiisi kommentoidaan. Mutta vain siksi että voit, ei kaikkea kannata jakaa, vaikka jonkun bmi:n lupaisikin paljastaa. Kun on itse vielä tosi sairas kannattaa vaan säästää itseään kaikelta lentävältä paskalta, tuli se sitten anonyymikommentoijilta (puolesta/vastaan). Toivottavasti haittapostaus on oikeasti sinua paranemista motivoivia haittoja, eikä henkilökohtainen checklist missä kohtaa on nyt onnistunut kroppaansa ryssimään. キラキラ lokakuun loppua ja tsemppiä o/

      Poista
    9. ..EI vit tulin katsoo japanirättejä, mutta päädyinkin kirjoittaa taas puoli näytöllistä sh-paatosta. :D No, ei oo vakavaa. Toivottavasti saat sen marsun.. hamsterin.. jyrsijän.

      Poista
    10. Jep, kyllähän nuo minun lauseeni voi olla melko hyökkääviä, kun bloginkirjoittajaa näin jyrkästi puolustelen ja vikaahan siinä varmaankin on myös. Haluaisin vaan, että ihmiset tosissaan näkisi kuinka sairasta on se, että ylipäätään tappaa itsensä. Juuri tuo: "totta vitussa on siistiä tappaa itsensä" kohta mua niin paljon hämmentää ja inhottaa, sekä se että nähdään kuolemansairas ihminen kauniina. Siinä unohdetaan läheiset. Siinä unohdetaan ne, jotka tän hitaan itsemurhan jälkeen jää elämään ikuiseen tuskaan ja ikävään. Mun läheinen teki 1,5 v sitten itsemurhan, eikä elämä enää sen jälkeen oo ollu entisensä. Kaiken lisäks toinen läheinen oli kuolemaisillaan sairaalassa anoreksian takia. Sen takia nää järjettömät mielenterveysongelman ja syömishiriöt pistää niin vihaks, koska ensinnäkin meidän yhteiskunnan luomat illuusiot niitä kannattelee ja niitä synnyttää. Joka on turhaa, niin turhaa. Nuoren ihmisen menettäminen itsekin nuorena, ei ole helppoa voin sanoa. Toivottavasti jokainen joka haluaa tappaa itsensä heräisi siitä älyttömästä kuplastaan ja miettis, mitä helvettiä elämä on läheisille itsemurhan jälkeen! Toivon siis todella että tämä thinspo henkilö ei liian pitkälle menisi (varmasti hänellä läheisiä on elämässään) ja toivon, että siksi tajuaisi myös miten kommentoi toisen yhtä sairaan ihmisen blogissa. Yksi selkärankakuva anoreksiasta kertovassa postauksessa ei ole mitenkään haitallista, päin vastoin se kertoo minkälainen on anorektikon keho. Ja miten vakava sairaus kyseessä. Toki itsesuojeluvaisto on hyvä pitää, siinä olet oikeassa. Ei kaikkea kannata varmaan nettiin tuoda, mutta tässä blogissa ei nyt liiallisuuksiin ole menty. Tuskin muutenkaan tän blogin yleinen idea on pitää päiväkirjaa luista.. Bloginpitäjälle voisin vielä sanoa, että eriäviä mielipiteitä ei kannata liikaa ottaa itseensä. Pidä sellainen linja blogissa joka on omannäköisesi.

      Poista
    11. Kafi: Kun en nää tässä omassa touhussani mitään camwhoretusta, kun yhden kuvan vain laitoin. Ja BMIn kertominen sekään ei minusta ole mitään herutusta, varsinkin kun en ole joka postaukseen niitä laittanut. Olihan esim. Fun Light blogissakin aika avoimesti kaikkia luukuvia ja painot ja BMIt kerrottiin, ja se oli ok. Minä sanoinkin että haluan nyt kirjoittaa blogiin aika avoimesti, koska en viitsi kaikkea lokaa kaataa läheisteni niskoille.

      Ja mielipiteensä saa toki sanoa, ei se haittaa, mutta huomiohuoraksi ja heruttajaksi sanominen vaan saa minut kiehahtamaan, koska sitä en ole. Minusta yhden kuvan ei pitäisi leimata minua kokonaan, vertaa tämän blogin muuhun sisältöön. Jos postailisin joka postauksessa omista luistani ja kertoisin kuinka painoni on nyt sen ja sen verran heitellyt ja puskisin kauheaa angstia joka nurkkaan, niin sitten hyväksyisinkin tuollaiset kommentit täysin.

      Luultavasti anonyymi 1 löytää thinsponsa muualtakin, kuin vain yksi kuva minun blogissani.

      Ja en edes saa sitä marsua/hamsteria/jyrsiää ettei sitäkään iloa enää ole ; <

      Poista
    12. Se, mitä joku toinen bloggari tekee, ja "oli ok" - millä mittapuulla? Imho en ikinä mainitsemasi blogin tyyliä pitänyt hyvänä ideana, ja käsittääkseni kirjoittaja saikin aika paljon nettikiusaamista ja muuta paskaa niskaansa, lopetti koko blogin jne. Ei tietenkään ole mikään perustelu, että ikäviä kommentteja tai häirintää pitäisi sietää, laittoi materiaaliksi sitten mitä tahansa. Mutten vertaisi toisiin bloggareihin ja vaikka olisi miten 10000 tilaajaa, että toisen kirjoittajan tapa olisi hyvä, terve tai esimerkillinen. Mutta niin... laita saamasi skeida toisesta korvasta ulos, jos vain voit. Muuten se imee kaiken ilon ja innon kirjoittamiseltasi, joka on kuitenkin luova harrastus ja varmaan auttaa prosessoimaan kaikkea sh-ajatustakin pois päästä. Kommentoijia tulee ja menee, valtaosaa ei kauheasti kiinnosta bloggarin sielunelämä, vaan pääseekö letkauttamaan itse jotain typerää internetin ihmemaailmaan. Jos joku ei kuitenkaan osaa kirjoittaa asiallisesti omia perusteluitaan, ei sinunkaan tarvitse niitä lukea, kuten nimetön kommentoija sanoikin yllä :) <3

      Poista
  7. Pakkohoitoraja lähenee. Jotenkin mielessäni jo toivoisin, että joutuisit oikeasti hoitoon, ettet tappaisi itseäsi tuolla :(Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan, Tsemppiä kamalasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvinkin :( Ja kyllä tämä tästä, uskon ainakin kovasti niin!

      Poista
  8. Mielenkiintoista postausta! Vaikka karulle asiat kuulostavatkin niin itse ainakin toivoisin lisää postauksia missä kerrot millaista on elää anoreksian kanssa. Kovasti pidän sinulle peukkuja parantumisen kanssa! Sinulla näyttää muutenkin olevan hyvät tukijoukot, joten uskon 100% että paranet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Joo voisihan niitä tehdä, mutta näyttää siltä että jo nämä postaukset ovat muiden mielestä sellaista huomiohuorausta että en tiedä viitsinkö...

      Poista
  9. Näin ne ajat muuttuu: Sinäkin vielä pari vuotta sitten mainostit mielipidettäsi, että anorektikot on tyhmiä huomiohuoraavia pellejä jotka kehittämällä kehittää itselleen ongelman, jos elämässä kaikki muu on liian hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellehän ja missä olen mahtanut näin sanoa arvon anonyymi? :D

      Poista